MUP HNŽ: Suzdržite se od korištenja pirotehnike; do 18.1. pojačane kontrole

449

Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ provodi akciju „MIRNI BLAGDANI“ do 18.01.2021. godine s ciljem očuvanja javnog reda i mira, te povoljnog sigurnosnog stanja u županiji.

Apeliramo na sve građane HNŽ da se suzdrže od uporabe pirotehničkih sredstava i drugih eksplozivnih naprava za doček Nove godine.

Posebno apeliramo da se uporaba navedenih sredstava ne dopusti djeci i malodobnim osobama zbog čestih ozlijeda. Upozoravamo vlasnike ugostiteljskih objekata da se pridržavaju važećih mjera zbog pandemije COVID-19, u suprotnom će biti sankcionirani sukladno zakonskim propisima.

Uz stalnu koordinaciju i operativnim radom na terenu, policija će za doček Nove godine poduzimati sve zakonske mjere na sprječavanju i otkrivanju svih oblika kaznenih djela, te će prema izgrednicima poduzeti zakonom predviđene mjere i sankcije.

Akcija će biti usmjerena na pojačano kontroliranje neovlaštene prodaje pirotehničkih sredstava i raznih drugih eksplozivnih naprava, korištenje nedozvoljenih narkotičkih sredstava, prodaju alkohola malodobnim osobama, te upravljanje motornim vozilom u alkoholiziranom stanju.

Posebna pozornost biti će posvećena provedbi mjera i uredbi Kriznog stožera u svezi pandemije COVID-19.