FOTO | Nikli stubovi kolosalnog mosta u Šurmancima

954

Krajem rujna počela je i službeno gradnja kolosalnog mosta ”Počitelj” na Koridoru Vc, čija je ukupna dužina 945, a visina 100 metara, a radovi su u punom jeku.

Most ”Počitelj” najduži je most na Koridoru Vc, čijom je gradnjom predviđeno spajanje dvije obale rijeke Neretve, a njegova gradnja iznosit će više od 65 milijuna maraka.

Autoceste FBiH dodijelile su ljetos posao gradnje mosta kineskoj tvrtki ”Synohydro Power China”.

”Na izgradnji mosta ‘Počitelj’, nakon obavljanja najtežeg dijela posla, postavljanja šipova, nastavilo se s radovima koje se vrše na više pozicija istodobno.

Na upornjaku U1 koji se nalazi s lijeve obale rijeke Neretve izbetonirane su prve dvije faze temelja te se armiraju potporni zidovi uz upornjak”, poručili su Autceste FBiH,piše Avaz.

”Na stupnom mjestu S1 koji se također nalazi na lijevoj obali rijeke Neretve vrši se iskop tvrde stijene do kote dna temelja. Na stupnim mjestima S3 i S5, na desnoj obali rijeke Neretve, izbetonirane su četiri kampade, dok je na stupnom mjestu S4 izbetonirano pet kampada i trenutno se armira šesta kampada”, poručili su Autceste FBiH.