Čapljinac Josip Ćorić ide na Svjetsko prvenstvo u Poljsku!

1238

U Boksačkom centru Zagreb održan je posljednji kriterijski sparing za izbor boksača za Svjetsko prvenstvo mlađih seniora u Poljskoj od 10. do 24. travnja 2021. godine.

Izbornik Hrvatske Dražen Kuhar imao je još dvojbu u superteškoj kategoriji (+91 kg) u kojoj se tražio sedmi član reprezentacije za nastup na SP-u u Kielcu.

U izravnom sparing-meču za mjesto među putnicima za Poljsku borili su se aktualni prvak Hrvatske Andrija Lončar (David Koprivnica) i lanjski prvak Josip Ćorić (Joker Split) koji ranije nije mogao boksati zbog zdravstvenih poteškoća.

Iskusniji Josip Ćorić (rođen 2002.) iskoristio je pruženu priliku, pokazao se spremnijim u uzbudljivom dvoboju s mlađim Lončarom i izbornik Kuhar, inače trener u BK David Koprivnica, potpuno zasluženo uvrstio ga je na popis reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo.

Vrlo perspektivni Josip Ćorić, rođeni Čapljinac, iza sebe već ima niz odličnih rezultata, a lani je branio boje Hrvatske na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Budvi i postigao uspjeh za pamćenje – osvojio je brončanu medalju na EP-u.

Ćorić je početkom ove godine kao hrvatski reprezentativac boravio i na dvotjednim pripremama u Nacionalnom boksačkom centru u Ukrajini.