Croatia Airlines uz Mostar otkazala još devet međunarodnih linija

408

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik u prodaji nema 10 međunarodnih linija na kojima je kompanija prometovala iz Zagreba u ljeto 2019. godine.

Croatia Airlines povukla je iz prodaje 10 međunarodnih linija na kojima je prometovala u ljeto 2019. godine, prije izbijanja globalne pandemije – piše Croatian Aviation.

Radi se o međunarodnim linijama iz Zagreba koje je kompanija postepeno uvodila od ljeta 2016. godine, te na kojima je prometovala sezonski, u ljetnom redu letenja. Većina linija bila je u prometu od travnja do listopada, no određene linije kretale su s operacijama ranije, u ožujku, te se nastavljale sve do prosinca.

Izgledno je da kompanija u nadolazećem ljetnom redu letenja neće obnoviti promet na čak 10 međunarodnih linija iz zagrebačke zračne luke:

Barcelona,
Bukurešt,
Lisabon,
Mostar,
Milan,
Prag,
Oslo,
Stockholm,
Helsinki,
St. Petersburg.

Na linijama iz Barcelone i Lisabona trebale bi prometovati kompanije Vueling i TAP Portugal, Prema Milanu će prometovati Ryanair, a prema ostalim destinacijama (Bukurešt, Mostar, Prag, Oslo, Stockholm, Helsinki i St. Petersburg) zagrebačka zračna luka neće imati direktnih linija.

U prodaji su tek linije iz Zagreba prema Dublinu i Ateni (sa zaustavljanjem u Dubrovniku), no postavlja se pitanje hoće li Croatia Airlines u predstojećim tjednima povući iz prodaje i liniju prema Dublinu, koju je nakratko uvela upravo sada, oko blagdana Uskrsa – piše Croatian Aviation.