FOTO | Održana izložba ”Govorim bojama” djece s posebnim potrebama

2137

Zanimljiva izložba upriličena je u utorak navečer u Čapljini, a sama izložba bila je idealna prilika za sve da podrže rad Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama Mostar.

Posjetiteljima je, zapravo, prikazano bogatstvo likovnog stvaralaštva djece s posebnim potrebama.

Posjetitelji su tako mogli vidjeti ne samo njihovu poteškoću, već njihovu priču, odnosno boju kojom zrače.

”Izražavanje kroz umjetnost u proteklih šest godina u Osnovnoj školi za djecu s posebnim potrebama iznjedrilo je preko 200 likovnih radova štićenika koji su progovorili bojama. S naglaskom “ja to mogu” ova djeca su pokazala javnosti da nema prepreka ukoliko vjerujemo i ulažemo u njih”, poručili su iz ove škole.

Ravnateljica ove škole Maja Mustapić rekla je kako škola ove godine obilježava 46. godinu postojanja.

”U ovu školu dolazi dosta djece iz Čapljine, tako da smo ovom izložbom htjeli školu malo približiti Čapljincima i Čapljinkama. Ovo je samo jedna u nizu od dodatnih aktivnosti koje smo uradili u posljednje vrijeme, a svakako ću istaknuti kako smo proširili školu, napravili nove prostorije, opremili senzornu sobu, kreirali produženi boravak…”, rekla je Mustapić.

Profesorica ove škole Ivana Galić-Šantić, koja je inicirala održavanje izložbe u Čapljini, rekla je kako se radi o nekoj vrst art-terapije za ovu djecu.

”Cilj nije bio staviti naglasak na dječje poteškoće i dijagnoze, odnosno probleme s kojima se susreću, nego pokazati kako se oni mogu izraziti kroz emociju preko umjetnosti. Djeca su pokazala da to mogu i ovo je za nas sve poseban trenutak”, rekla je Galić-Šantić.