Čapljina u Drugoj ligi poslije 11 godina

920

Posljednje kolo Prve lige FBiH je donijelo potpuno razrješenje pitanja utrke za opstanak, pa je ovaj rang natjecanja osim Slavena iz Živinica napustila Čapljina.

Čapljinci su u subotu u Travniku (2:0) ostvarili svoju drugu gostujuću pobjedu ove sezone (prva je bila kod posljednjeplasiranog Slavena u Živinicama), ali to nije bilo dovoljno jer je i Vis SB upisao gostujući trijumf, i to kod Bratstva (4:0).

Za Vis SB je to bio četvrti ovosezonski trijumf u gostima, ali prvi u proljetnom dijelu prvenstva. Tako se Slavenu na putu među drugoligaše pridružila i Čapljina koja je tijekom sezone najduže i bila na sadašnjoj poziciji.

Čapljina napušta Prvu ligu FBiH poslije 11 sezona zaredom u njoj.

Ukupno su je igrali 13 sezona, a ove natjecateljske godine im je očito presudila katastrofalna jesen koja je najlošija što je klub imao u 13 godina u ovom rangu: 10 osvojenih bodova u 15 kola.

Iz kluba su najavljivali da će reagirati, ekipa je na proljeće osvojila 26 bodova, ali to je bilo nedovoljno da se popravi vrlo slab prvi dio.

Čak ni u sezoni kad je prvoligaški opstanak bilo najlakše za osigurati, jer su iz lige ispala samo dva kluba, a ne tri do pet, kako je to najčešće slučaj.

Prvu ligu FBiH će osim Mladosti koja je ispala iz Premijer lige zbog neposjedovanja licence, popuniti pobjednici doigravanja za Prvu ligu FBiH, a sastaju se Podgrmeč Tomislav i Borac – Gradina. Prve utakmice baraža igraju se 9. lipnja u Sanskom Mostu i Jelahu, dok su uzvratni susreti na rasporedu 12. lipnja u Tomislavgradu odnosno Srebreniku.