FOTO | Čapljinac Ivan Šiljeg – S građevine na modnu pistu i opet na građevinu u Njemačkoj

3633

Uspješan maneken i model hrvatskog podrijetla iz Mainza Ivan Šiljeg (24), kojem mnogi predviđaju blistavu karijeru, potpisao je jednogodišnji ugovor s londonskom modnom agencijom Lorraine Media GmBh.

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je uvelike utjecala na događanja u modnom svijetu, Ivan ima posla.

Trenutačno radi na promociji jednog branda muških trenirki. Uz to je zaštitno lice jednog studija ljepote te nekoliko stilističkih. Njegove zelene oči i markantan izgled privlači agente koji ga šalju na snimanja za razne reklame. Osim posla u modnom svijetu, Ivan radi i na građevini.

– Što je financijski sigurno, sigurno je. Posao muškog modela nije uvijek siguran, pa kad nema posla, nema niti novca. Zato imam posao i na građevini i nije mi problem iz radničkog odijela „uskočiti“ u ono u kojem snimam reklame za luksuzne brendove ili nosim revije – kaže Ivan.

Ivan je rođen u Čapljini u Bosni i Hercegovini. Srednju ekonomsku školu je završio u Metkoviću. Upisao je Studij informacijskih znanosti u Mostaru ali, kako kaže, zbog privatnih razloga napustio je studij, rodnu Hercegovinu i s koferom u ruci krenuo u Njemačku.

– Već tri godine živim u Mainzu. Otac mi je u Mainzu, a ostatak obitelji u Hercegovini. Imam njihovu punu podršku u onome što radim. Ponosni su kad vide koliko sam uporan i kako se pokušavam probiti u modnom svijetu – kaže Ivan.

Ivan snima reklame još od srednje škole, a voli izdvojiti reviju vjenčanja gdje je promovirao svečana odijela za mladoženje. Kaže kako, u Hercegovini nema puno mogućnosti za uspjeh u svijetu modelinga, ali ta mogućnost mu se otvorila dolaskom u Njemačku.

Angažiran je za snimanje reklama raznih tvrtki i događaja. Prije pandemije posla je bilo puno više, no niti u pandemiji posao ga nije zaobišao. Želja mu je, kaže Ivan, snimati i nositi revije u cijelom svijetu i od toga živjeti.