FOTO | U Hutovu održana tradicionalna manifestacija ”Ivanjski krijesovi”

2417

Tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija pod nazivom „Ivanjski Krijesovi“ održana je i ove godine u Hutovu povodom proslave svetog Ivana Krstitelja.

Uz domaćine, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Hutovo, na ovogodišnjim Ivanjskim Krijesovima nastupilo je još 7 društava iz BiH i Hrvatske.

Manifestacija je započela okupljanjem kulturno-umjetničkih društava na mjesnom igralištu odakle je krenuo mimohod prema platou ispred župne crkve Krista Kralja. Mimohod je počeo u 19.45 h predvođen limenom glazbom iz Stona koja je ujedno uz note Lijepe Naše otvorila Ivanjske Krijesove 2021.

Prisutnim mještanima, gostima i društvima su se na početku programa, uz voditelje Antu Bendera i Janju Konjevod, obratili i načelnik općine Neum Dragan Jurković i župnik župe Hutovo Don Anđelko Planinić- Đela.

Načelnik je u pratnji predsjednika udruge veterana i dragovoljaca domovinskog rata Vinka Sentića položio vijence i zapalio svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu i žrtvama 2. svjetskog rata. Minutom šutnje se iskazala počast svim žrtvama i umrlim članovima HKUD Hutovo.

Nakon nastupa Limene glazbe uslijedio je nastup domaćina te potom ostalih društava, a to su: HKUD Domanovići, IFD Župa Potkraj Turbe, HKUD Luke- Višići, HKD Napredak Odžak, HKUD Dubrave- Aladinići i HKUD Sv. Ante- Humac.

Predstavljena je i knjiga „Sjahaše kićeni svatovi“ mještanina Stanislava Vukorepa. Program je upotpunio i foto natječaj predsjednika HKUD ”Hutovo” Luke Konjevoda koji je sretnim dobitnicima uručio prigodne nagrade, a na samom kraju programa i svim društvima poklone i zahvalnice za sudjelovanje na Ivanjskim Krijesovima 2021.

Pljesak je ispratio svaki nastup, a u pjesmi i plesu su uživale sve generacije, od najmlađih do najstarijih.

Nakon službenog dijela programa uslijedila je večera za sve prisutne te zabava uz grupu Forum do dugo u noć.