Romeo Nikolić; U Mostaru sam rođen, a Čapljina mi je u srcu

2072

Iako je od neki dan mladi umirovljenik, legendarni mostarski glazbenik Romeo Nikolić (65) ne kani okačiti gitaru o klin.

Nakon dulje stanke, prouzročene zdravstvenim problemima i pandemijom koronavirusa, Romeo Nikolić se ovih dana oglasio novim videouratkom za pjesmu “Još me po tebi pamti ovaj grad”.

Riječ je o pjesmi koju je prije pet godina otpjevao na Melodijama Mostara.

Autor pjesme je Dado Pandža, a spota studio Joker, odnosno Zoran Drmać, piše Večernji list BiH.

Dva grada

Grad koji se spominje u pjesmi u biti su dva grada, Mostar i Čapljina, za koje je Romeo posebno vezan:

”To su moja dva grada u kojima sam živio. U Mostaru sam rođen, a Čapljina mi je u srcu. Ono što krasi ta dva grada su mostovi, parkovi puni zelenila, lijepe djevojke i sve se to može vidjeti u ovom spotu. Zahvaljujem Zoranu Drmaću koji je snimio odličan spot i Jeleni Dujmović koja ga je ukrasila. Pjesma je snimana u studiju Damira Paraća”.

Uz ovu pjesmu, Nikolić je snimio još tri nove.

Prva je “Ne plačite, oči moje”, od Milutina Sretenovića Srete, pjevača sevdaha poznatog po nastupima s Mostar Sevdah Reunionom, druga je duet s poznatim mostarskim glazbenikom Markom Govorčinom “Nas dvojica”.

Pjesmu su snimili u studiju Brane Likića i ona se može čuti na YouTube kanalu. Pjesma govori o Mostaru.

Treća pjesma je “Voljenoj ženi”, autora Gorana Šimunovića, koja je rađena za Zagrebfest.

Za sad su svi Romeovi planovi vezani uz studio i snimanje pjesama, dok je žive nastupe stavio u drugi plan.

”Radim stalno u studiju, pomalo skladam i snimam, ali sam otkazao sve javne nastupe”, poručio je Nikolić, koji je prije dvije i pol godine doživio veliki uspjeh i u konkurenciji od 1000 kandidata pobijedio u showu “Nikad nije kasno”.

Taj njegov nastup odjeknuo je u cijelom svijetu.

Nikad nije kasno

”Bilo je to jedno lijepo iskustvo, mnogo ljudi sam upoznao s kojima sam i danas u vezi, a, naravno, i zaradio simpatije širokog gledateljstva. Čestitke su pristizale sa svih strana svijeta. Već nakon prvog nastupa dobio sam čestitke s Havaja i iz daleke Australije, Južne Afrike i cijele Europe. To mi je najveća satisfakcija. Najviše su me iznenadile brojne poruke obožavatelja iz Rumunjske, Bugarske, Srbije i Makedonije. Ni u snu se tomu nisam nadao”, prisjetio se Nikolić svoga ”labuđeg pjeva”.

Romeo Nikolić glazbom se počeo baviti 1974. godine u Čapljini, gdje je surađivao s različitim grupama, a 1977. započeo je solo karijeru.

Sudjelovao je na brojnim festivalima, a najveći trag ostavio je na Melodijama Mostara i festivalu ”Bh. pjesma za Eurosong”.