FOTO/VIDEO | Čuvari prirode iz Novog Vala Blagaj očistili otpad na području Počitelja

402

Čuvari prirode svih generacija okupili su se u sklopu ekološke akcije “Čuvaj, pazi, ne bacaj!” i uspješno očistili otpad na području Počitelja – kulturno-povijesni biser Stari grad.

Akcija “Čuvaj, pazi, ne bacaj!” održana je od strane organizacije Omladinski klub “Novi Val” iz Blagaja, sa ukupno 19 sudionika.

Zajedničkim snagama očišćene su turističke staze unutar zidina ovog stoljećima poznatog kulturno-povijesnog bisera.

Sudionici akcije dio su organizacije Omladinski klub Novi Val koji su u tijeku ove akcije prikupili više od 15 vreća otpada. Također sudionici su očistili 250 metara pristupnih puteva i sokaka u Starom gradu.

“Pored uklanjanja smeća i uređivanja javnih površina, želimo probuditi svijest kod ljudi o važnosti očuvanja prirode, te tako poboljšati uvijete života svih građana unutar ove lokalne zajednice. Zahvaljujemo se Ožujskom pivu na podršci i nadamo se nastavku saradnje za bolje sutra svih nas”, rekao je Adnan Đuliman, predsjednik Omladinskog kluba “Novi val” iz Blagaja i zahvalio se svima koji su sudjelovalo u ovoj akciji.

Kampanja pod sloganom “Čuvaj, pazi, ne bacaj!”, uz financijsku podršku Molson Coors BH i Ožujsko pivo, ima za cilj čišćenje ilegalnih deponija na prostoru Bosne i Hercegovine, s ciljem podizanja svijesti kod građana o ovom problemu. U suradnji sa mnogim nevladinim organizacijama, udruženjima i volonterima iz naše zemlje pivarski gigant do listopada namjerava organizirati više od 20 akcija čišćenja širom BiH.