Prodano odmaralište Feroelektra u Neumu za 6,2 milijuna KM, novac ide radnicima

2840

Odmaralište Feroelektra u Neumu prodano je tijekom dražbe koja je trajala pet dana u nadležnom Općinskom sudu u Čapljini za 6,2 milijuna KM, potvrdio je za Faktor direktor ovog poduzeća Senad Smajić.

”Hvala Bogu, na najbolji način okončana je prodaja odmarališta i to za mnogo veći iznos od prvobitno procijenjenog.

Naime, prva procjena iznosila je 2,7 milijuna KM koju su ustanovili sudski vještaci, zatim smo našim upornim angažmanom uspjeli podići vrijednost objekta na 3,7 milijuna KM da bi u konačnici iznos bio zaokružen prodajom za ukupnih 6.269.000 KM.

Napravili smo zaista dobar posao. Kad smo već morali prodavati objekat kako bi se na namirila potraživanja radnika Feroelektra na ime pravomoćnih presuda nastalih zbog neisplaćenih plaća, najvažnije je da odmaralište nije otišlo budzašto.

Takav je slučaj bio, recimo, sa hotelom Neum koji je prodan ispod svake cijene”, ističe Smajić koji je proteklih dana 24 sata bio na raspolaganju zainteresiranim za kupovinu apartmana i ostalih pratećih sadržaja.

S druge strane, iz Općine Neum tvrde kako Feroelektro nije vlasnik odmarališta te da će pokrenuti sudski spor.

”Ja sam svim novim vlasnicima nekretnina u sklopu odmarališta, koji su u stopostotnom procentu iz BiH, iskopirao katastarske izvode iz kojih se jasno i nedvosmisleno vidi da je Feroelektro vlasnik odmarališta.

Ovaj objekt je izgrađen krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća i sve vrijeme je bio u vlasništvu Feroelektra. Načelnik Neuma je agronom po struci i razumijem da nije upoznat sa pravnom dimenzijom kada je u pitanju odmaralište, ali me čudi zašto nije potražio mišljenje i savjet stručnjaka iz te oblasti.

Tko gubi ima se pravo ljutiti. Ponavljam, ovdje je sve jasno i po zakonu, što je uostalom utvrdio i Općinski sud u Čapljini”, pojašnjava Smajić.