UniCredit Bank je najbolja banka u Bosni i Hercegovini

237

UniCredit Bank d.d. ponijela je titulu Najbolje banke u Bosni i Hercegovini na ovogodišnjoj Euromoney nagradi za izvrsnost 2021. Pored ove nagrade, UniCredit je proglašen najboljom bankom za transakcijsko poslovanje Zapadne Europe i najboljom savjetodavnom bankom Centralne i Istočne Europe.

Također, dodijeljeno je i zasebno priznanje za nekoliko kategorija Najbolje usluge u Srednjoj i Istočnoj Europi, Bliskom Istoku i Africi (CEEMEA) kroz Euromoney FX istraživanje 2021.

Osnovana prije 19 godina kao prva nagrada ove vrste, Euromoney nagrada za izvrsnost prepoznaje korporativne i investicijske banke koje su uzori u pružanju vodećih proizvoda i usluga na tržištu kako bi zadovoljile potrebe klijenata.

“Održati kvalitet i kontinuitet pružanja najbolje usluge našim klijentima i u izazovnom razdoblju pandemije bila je glavna vodilja svih naših aktivnosti u prethodnom razdoblju. Ponosni smo što je Euromoney prepoznao naše napore i dodnijelio nam titulu Najbolje banke u Bosni i Hercegovini drugu godinu zaredom.

Zahvaljujem se svim kolegicama i kolegama, koji su predano bili na usluzi klijentima. Hvala našim klijentima na ukazanom povjerenju, a mi ostajemo posvećeni unaprjeđenju naših usluga i proizvoda”, izjavila je Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank.

“Izuzetno smo počašćeni ovim nagradama, koje su dodatno priznanje našem kontinuiranom trudu i snazi ​​pristupa”, izjavio je Andrea Orcel, izvršni direktor UniCredita. “Kao i uvijek, i dalje stavljamo klijente u samo središte onoga što radimo. Zahvaljujem se klijentima na povjerenju i lojalnosti, kao i našim predanim timovima koji su im pomogli s nizom različitih alata – od usluga transakcijskog bankarstva i pospješenja svakodnevnog poslovanja do pouzdanih savjeta o potrebama za prikupljanjem kapitala i financiranjem”.

Priznanjem za Najbolju banku za savjetodavne usluge u Centralnoj i Istočnoj Europi, UniCredit je dodatno učvrstio svoje vodstvo u regiji, a Euromoney je naglasio da je “UniCredit još jednom iskoristio svoju regionalnu mrežu, sektorski pristup i pažljivo pozicioniranje na tržištu kako bi postigao najveći broj najavljenih poslova u 12 mjeseci, do 31. ožujka 2021. godine.

Pokazana je obimna stručnost UniCredita u nizu sektora”, ističući poslove financijskih institucija, infrastrukture, obnovljivih izvora energije i tehnologije.

Nagrada Zapadnoeuropske Banke za transakcijsko poslovanje dio je sve veće prepoznatljivosti usluga UniCredita na terenu, pri čemu Euromoney napominje da se “banka pojavila kao vodeći pružatelj vitalnih proizvoda za upravljanje gotovinom, poput virtualnih računa”, istovremeno hvaleći i druge vrhunske usluge kao što su IBAN ček i brza međunarodna plaćanja.

To se odrazilo na uspjeh banke tijekom dodjele nagrada. Posljednjih godina banka je neprestano osvajala neke od najprestižnijih nagrada, uključujući nagradu The Banker za Najbolju transakcijsku banku u Zapadnoj Europi 2019. godine, The Banker nagradu za Najbolju banku za financiranje lanca opskrbe 2020. i Euromoney nagradu za Najbolju banku za transakcijsko poslovanje u Centralnoj i Istočnoj Europi u 2020. godini.