OnePlus i Comtrade postali partneri u BiH da korisnicima pruže najbolje OnePlus iskustvo

178

Globalna tehnološka kompanija OnePlus i Comtrade Distribution, lokalni distributer u Bosni i Hercegovini objavljuju danas svoje partnerstvo kako bi zajednički predstavili OnePlus pametne telefone kupcima u BiH.

OnePlus pametni telefoni će se putem Comtrade distributerske mreže naći u više od 100 maloprodajnih objekata u Bosni i Hercegovini.

Od 2013. godine OnePlus je započeo misiju lansiranja vodećih pametnih telefona kako bi donio najbolje mobilno iskustvo širom svijeta. Prošle godine, kompanija OnePlus je pojačala svoj asortiman proizvoda sa OnePlus Nord i OnePlus Nord N serijom i pristupila još širem stvaranju najboljih proizvoda sa poboljšanim korisničkim iskustvom u srednjem segmentu.

Na ovaj način svoju tehnologiju je učinila dostupnom većem broju korisnika globalno. Najnoviji dodatak njihovom vodećem asortimanu je OnePlus 9 serija, najnapredniji vodeći pametni telefoni do sada, koja uključuje vrhunsko iskustvo upotrebe kamere sa sistemom “Hasselblad Camera for Mobile”, ekranima visoke brzine osvježavanja nove generacije i tehnologijom brzog bežičnog punjenja koja nadmašuje rješenja za žičano punjenje svojih konkurenata.

Linija proizvoda Nord pokrenuta je u srpnju 2020. godine kao prvi korak u OnePlusovoj globalnoj strategiji diverzifikacije da svoje proizvode učini dostupnima. Najnoviji dodaci Nordovoj postavi su OnePlus Nord CE 5G.

Ovaj model je izgrađen na osnovnim aspektima Nord iskustva, a pruža moćne funkcije po pristupačnijoj cijeni. Pored njega, model  Nord 2 5G donosi mnoštvo novih funkcija koje su zasnovane na AI karakteristikama namijenjenim da poboljšaju korisničko iskustvo i ponude sve što biste mogli tražiti.

Rastuća OnePlus zajednica predstavlja kamen temeljac uspjeha OnePlusa još od Aprila 2014. kada je prvi uređaj OnePlus One pušten u prodaju. Trenutno je OnePlus zajednica porasla na više od 10 milijuna članova širom svijeta, a preko 3 milijuna korisnika iz Europe registrirano je na oneplus.com.

OnePlus je izvijestio o snažnom početku 2021. godine, sa značajnim skokom prodaje od 388% i rastom prihoda od 286% u prvom kvartalu 2021. godine, u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Ovaj rast je u velikoj mjeri potaknut glavnom linijom pametnih telefona, doprinoseći 65% od ukupnog prihoda, uključujući nedavno pokrenutu OnePlus 9 seriju. Sjeverna Europa pojavila se kao regija sa najboljim rezultatima, koja je pridonijela preko 30%, što je najveći doprinos prihodima regije, a usko je slijedila i zapadna Europa.

Kao rezultat snažne lokalne pozicije kompanije Comtrade distribution, kupcima će biti omogućena lakša dostupnost kupovine OnePlus uređaja u Bosni i Hercegovini preko vodećih prodajnih mjesta i telekom operatera.

Comtrade je dinamična i dobro organizirana grupacija tehnoloških kompanija, koja ima 30 godina iskustva u inovacijama i stalnom razvoju. Kompanija Comtrade Distribution je jedna od tri glavna stuba Comtrade grupe koja djeluje na polju IT-a, potrošačke elektronike i distribucije pametnih telefona. Ova kompanija predstavlja jednog od vodećih distributera u regiji jugoistočne Europe.

Comtrade Distribution u svom prodajnom asortimanu zastupa vodeće dobavljače iz industrije. Kompanija pokriva petnaest različitih tržišta koja broje preko 75 milijuna ljudi.

Preko 300 kvalificiranih uposlenika ostvarilo je više od 300 milijuna USD prihoda od prodaje. Kompanija distribuira svoje proizvode kroz široku prodajnu mrežu koja uključuje preko 3.000 prodavača koji pokrivaju svaku vertikalu prodaje, kao i regiju.

Kroz suradnju sa kompanijom OnePlus kompanija Comtrade nastoji obogatiti svoj prodajni potfolio, i korisnicima OnePlus uređaja pružiti veću dostupnost visokokvalificiranih pametnih telefona koji su po svojim performansama i kvaliteti nadaleko poznati u svijetu.

Za više informacija o OnePlus uređajima, prodajnim mjestima, dostupnim modelima i cijeni kontaktirajte nas putem e-maila distribution.ba@comtrade.com