Čapljinska SDA osudila nerede u Počitelju i pozvala policiju na žurnu istragu

2052

Povodom nemilih scena u Počitelju, pismom za javnost obratio se Gradski odbor SDA Čapljina, čije priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

”Gradski odbor SDA Čapljina, najoštrije osuđuje napad huligana na navijače Veleža i ostale prisutne u dva ugostiteljska objekta u Počitelju, kao i vješto manipuliranje od strane policije i pojedinih medija koji uporno napadnute predstavljaju kao napadače.

Istražne organe i policiju pozivamo na trenutnu akciju sa ciljem pronalaženja učesnika nereda, ali i njihovih inspiratora.

Ovo nije prvi put da ista navijačka grupa bezobzirno upada u pažljivo birane dijelove sa ciljem izazivanja nereda, uništavanja imovine, ali i planskog i opasnog narušavanja ukupnih odnosa.

Počitelj i njegovi mještani ne smiju biti taoci ovakvog huliganskog ponašanja i svako toleriranje nasilja ili neadekvatan odgovor nadležnih organa može samo voditi u dalje komplikciranje ituacije sa mogućim nesagledivim posljedicama.

Krajnje je vrijeme da policija u Čapljini i HNŽ provede energičnu i sveobuhvatnu istragu, te pronađe i uhiti počinitelje. Građani ne smiju sa strepnjom očekivati hoće li nekome pasti na pamet da im pod okriljem noći i mraka upadne u ulicu izaziva nerede, uništava imovinu ili sije strah!”, navodi Gradski odbor SDA Čapljina.

Podsjetimo, MUP HNŽ priopćio je kako je dana 29.07.2021.godine oko 22:40 sati PU Čapljina obaviještena od strane građana da je u mjestu Počitelj skupina više osoba došla u objekte „Kruško“ i „Kod Alje“, bakljama i drvenim palicama napale goste i oštetili dva vozila.

Počitelj: Upali u objekte, tukli palicama i bakljama goste i oštetili dva vozila

Uz to, prijavljeno je kako se dana 29.07.2021.godine oko 23,00 sati u PS Mostar Jug obratio J.M.(1990) i prijavio da kako je pretučen u Počitelju te kako mu je vozilo oštećeno.

Dok se kretao sa vozilom iz pravca Čapljine prema Mostaru u mjestu Počitelj , skupina osoba u dresovima FK „Velež“ popriječila mu je put.

Počitelj: Metalnim šipkama oštetili Golfa i izudarali mladića po glavi

Oni su potom metalnim šipkama i drvenim palicama oštetili njegovo vozilo „VW Golf IV“ dok je on zadobio vidne ozljede na glavi te je upućen u medicinsku ustanovu.