Brzi serološki test za prelazak granice u Domu zdravlja sada 22 KM

1975

Dom zdravlja Čapljina od svibnja pruža usluge komercijalnog testiranja na SARS-Cov-2. Može se uraditi PCR test i brzi serološki test.

Iz Doma zdravlja Čapljina za naš portal su kazali kako je cijena brzlog serološkog testa, koji je dovoljan za prelazak granice, snižena sa 32 na 22 KM.

Podsjetimo, ponudi su brzi antigenski testovi na prisustvo SARS-Cov-2 koji će se raditi na osobni zahtjev ili u svrhu putovanja u inozemstvo, odnosno u zemlje EU. Test kojim će se raditi ova testiranja se nalazi na Zajedničkoj listi brzih antigenskih testova koje međusobno priznaju države članice EU.

Pored toga radit će se i serološki testovi na prisustvo IgG i IgM. Ukoliko se rade u paketu (IgG i IgM) cijena je 40,00 KM, a ukoliko se rade pojedinačno (samo IgG ili samo IgM) cijena je 20,00 KM.

Uzorci će se uzimati svakim radnim danom od 09 do 10 sati ispred zgrade Doma zdravlja Čapljina, dok će se nalazi odnosno potvrda zdravstvene ustanove s rezultatima testiranja moći preuzeti isti dan od 12:30 sati na šalteru na ulazu u Hitnu medicinsku pomoć, potvrđeno je za Čapljinski portal.

Test za prelazak granice vrijedi 48 sati od vremena uzimanja uzorka.

Na testiranje se nije potrebno naručivati.

Sve osobe na testiranje moraju ponijeti važeći identifikacijski dokument sa slikom (osobna iskaznica, putovnica, i dr.).

Korisnici ovih usluga uplate mogu izvršiti prilikom samog testiranja u gotovini u računovodstvu Doma zdravlja Čapljina, prilikom preuzimanja testa na šalteru također u gotovini ili prethodnom uplatom na transakcijski račun Doma zdravlja Čapljina – 1610200014430012 otvoren kod Raiffeisen bank.

PCR testiranja se nastavljaju i dalje raditi u standardnim terminima i po ustaljenim procedurama, odnosno uz uputnicu obiteljskog liječnika u slučaju sumnje ili razvoja tipičnih simptoma COVID-19 i to u razdoblju od 08:00 do 09:00 sati, potvrdili su za Čapljinski portal iz Doma zdravlja Čapljina.