U Federaciji BiH započinje školska 2021/2022. godina

889

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti objavilo je da nova školska 2021/2022. godina počinje u srijedu, 1. rujna 2021. u Tuzlanskom kantonu, Zeničko-dobojskom i Bosanskopodrinjskom te Kantonu Sarajevo, dok će u ponedjeljak, 6. rujna 2021. početi i u Unsko-sanskom kantonu, Posavskoj, Srednjobosanskoj i Hercegovačko-neretvanskoj, te Zapadnohercegovačkoj i Herceg-Bosanskoj županiji.

U svim županijama, prema trenutnim saznanjima, planirano je odvijanje nastave u učionicama, po redovnom nastavnom planu i programa, uz poštovanje važećih higijensko-epidemioloških naredbi i preporuka nadležnih organa i institucija.

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti poželjelo je svim učenicima i nastavnicima sretnu i uspješnu novu školsku godinu, te da ostanu dobro i zdravo.

Upućen je poziv svim učenicima i nastavnicma, ali i roditeljima, da se ponašaju odgovorno i u skladu s preporukama, u školi i izvan nje, a kako bi mogućnost zaraze bila svedena na minimum i osigurano nesmetano odvijanje nastave.

Inače, u svim županijama će se kontinuirano pratiti epidemiološka situacija, na osnovu koje će se donositi potrebne odluke, a nadležna ministarstva obrazovanja su spremna i na druge modele, ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, priopćano je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.