Uprava HKK ”Čapljina” potvrdila: Nećemo igrati najviši rang natjecanja!

677

Hrvatski košarkaški klub ”Čapljina” neće se ove sezone natjecati u najelitnijem košarkaškom društvu Bosne i Hercegovine.

Iz kluba su potvrdili kako su povukli suglasnost za natjecanje seniorskog tima te da će se u sezoni 2021./2022. natjecati u Ligi Hercego-Bosne.

”Razlog za ovakvu odluku kluba leži prije svega u mnogobrojnim nepznanicama kojima smo izloženi prije početka sezone, kako proteklih tako i ove, pa se tako još uvijek ne zna niti tko će sve nastupati u Prvoj ligi, kakav će biti sustav natjecanja, propozicije takmičenja i slično”, navode iz kluba.

Ističu kako ”ne žele ponavljati scenarij s početka protekle sezone”.

”Tada smo odgovore na ova pitanja dobili neposredno pred početak natjecanja, a riječ je o bitnim pitanjima od kojih ovisi mnogo toga u pripremama kluba. Smatramo da su tako bitne stvari trebale biti riješene prije mjesec dana, odnosno u vrijeme kada ozbiljni klubovi počinju sa pripremama za narednu natjecateljsku sezonu”, kažu iz HKK ”Čapljina”.

”Naglašavamo da financijska situacije nije razlog za ovakvu odluku, za što je najbolji dokaz da u ovu sezonu naš klub ulazi bez prethodnih dugova. HKK Čapljina oduvijek ima razumijevanje i snažnu podršku, kako od grada Čapljine, tako i od drugih sponzora i ljubitelja sporta. Međutim, i bez obzira na financijsku stabilnost, uvijek se postavlja pitanje koliko je svrsishodno dovoditi mnogobrojne igrače ”sa strane” ako klub nema kvalitetnu bazu domaćih igrača, a što čini jedan dodatni razlog za ovakvu odluku kluba”, odlučni su iz Uprave.

Na kraju poručuju: ”Politika našeg kluba u ovoj, a i u narednim sezonama, je razvijati svoj podmladak i ulagati u svoje igrače, te se nadamo u nekom skorijem periodu povratku u prvu ligu sa domaćim kadrom u prvom planu”.