FOTO | Svečano obilježen Dan osnovne škole Vladimira Pavlovića

2893

Dan Osnovne škole ”Vladimir Pavlović” u Čapljini obilježen je velikim brojem aktivnosti i svečanim programom kojeg su učenici, zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima pripremili za ovaj dan.

Osnovna škola ”Vladimir Pavlović” nosi ime po jednom od najistaknutijih hrvatskih pjesnika rođenom u Trebižatu.

Obilježavanje dana škole započelo je sportskim natjecanjima, a nastavljeno je polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na grobu pjesnika Vladimira Pavlovića, gdje je uslijedio i prigodan program učenika Područne škole Trebižat.

Potom je služena sveta misa zadušnica za pokojnog Vladimira Pavlovića u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini.

U školskom dvorištu održana je u svečana priredba, na kojoj se veliki broj učenika predstavio recitacijama, pjesmama te igrokazima.

Ravnatelj škole Mateo Jovanović naveo je kako je u tekućoj školskoj godini upisano preko 1000 učenika u 60 udjela t ekako glazbenu školu pohađaju 82 učenika.

”U tekućoj školskoj godini planiramo poboljšati radno okruženje, kako za učenike, tako i za natavno osoblje”, poručio je Jovanović.

”Za djecu svi razreda ove škole donirali smo 100 KM iz gradskog proračuna kako bismo pomogli roditeljima u nabavci udžbenika. Uz to, stipendiramo i vrlo dobre i odlične studente i studente koji su upisali one pozive koji nam nedostaju na tržištu rada, a s 50% sufinanciramo i sve one koji upišu doktorske studije”, poručio je čapljinski gradonačelnik Smiljan Vidić te čestitao učenicima i djelatnicima Dan škole.

U mirovinu su ove godine otišli nastavnici Marinko Falak i Ivan Jakiša, učiteljica Ruža Andrić, pedagog Jozo Jerković, kao i spremačice Ljubic Šekerija, Nada Šimović i Vida Beno.

Jubliej od 25 godina rada obilježili su Marijana Ljubić, Sanja Malić, Marina Šilić, Nela Čuljak, Miro Brajković, Nikolina Jurleta, Julijana Bošković, Stanislava Raič, Gordana Livaja, Denis Turk i Monika Borovac.

Svima njima urućeni su prigodni pokloni i zahvalnice, a prigodan poklon dobila je i bivša ravnateljica škole Blaženka Obradović.