FOTO | Promoviran prvi roman mlade čapljinske književnice Ivane Falak

4124

Povodom obilježavanja Dana grada Čapljine i blagdana svetog Franje upriličeno je predstavljanje romana “Ljubav jednog kazanove” Ivane Falak.

Radi se o prvijencu mlade čapljinske književnice koji je našao dobar odjek među publikom, a veliku zainteresiranost za knjigu pokazali su gosti na promociji koji su do posljednjeg mjesta ispunili dvoranu u kojoj je knjiga predstavljena.

Uz autoricu, roman su predstavili Mate Grbavac i Andrija Stojić, a u glazbenom dijelu programa nastupiti se učenici Glazbenog odjela Osnovne škole Vladimira Pavlovića iz Čapljine.

”Ljubav jednog Kazanove je priča o turbulentnom odnosu između sramežljive i nevine djevojke Marie i poznatog ”Kazanove” Lukasa. Sudar je to dviju različitih sila – sukob dobra i zla u jednoj ljubavi, dodir svijetle i tamne strane”, navodi se u predgovoru knjige.

Organizatori promocije bili su Ogranak Matice hrvatske u Čitluku i Grad Čapljina.

Ivana Falak rođena je u Čapljini 31.5.1996. godine. Osnovnu školu i Opću gimnaziju završila je u Čapljini, a studij politologije u Mostaru. Od najranijeg djetinjstva zavoljela je knjigu, priče, bajke, taj čarobni svijet u kojem se miješa san i java, snovi i stvarnost.

Kad je naučila pisati i sama je počela slovima oblikovati svoj unutrašnji svijet, svoje snove o ljudima i događajima unositi u priče.

Roman ”Ljubav jednog Kazanove” njena je prva obavljena knjiga, sigurno ne i posljednja jer je književno stvaranje dio njene osobnosti i način na koji komunicira sa svijetom u kojem živi.

Preko njiževnih likova gradi svoj književni svijetjer na taj način najbolje drugima pronosi svoje snove, želje, doživljaje i razmišljanje.