Pet milijuna eura za poddionicu Zvirovići – Počitelj

809

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je u ponedjeljak sa šefom odjela Europske investicijske banke (EIB) Matteom Rivellinijem i savjetnikom Uprave ove banke Martinom Vatterom ugovor o dodjeli granta Europske unije u vrijednosti pet milijuna eura za potporu u izgradnju dijela autoceste na Koridoru Vc.

Ovaj ugovor o tehničkoj pomoći za potrebe nadzora radova izgradnje poddionice Zvirovići – Počitelj potpisao je i direktor Javnog poduzeća “Autoceste Federacije BiH” Elmedin Voloder jer će ova kompanija biti zadužena za provedbu projekta, a bespovratna sredstva koja dodjeljuje EU bit će implementirana putem EIB-a i alocirana na Federaciju BiH.

Ministar Bevanda naglasio je da je ovo nastavak dobre suradnje s EIB-om te se zahvalio Europskoj uniji koja iz svojih fondova podržava infrastrukturne projekte u BiH.

“Očekujemo kako će ova tehnička pomoć ubrzati izgradnju oko 11,1 kilometara duge dionice na Koridoru Vc između Počitelja i Bijače.

Završetak ovog projekta za kojeg su ranije osigurana i kreditna sredstva, značajno će skratiti udaljenost duž koridora sjever-jug, između Počitelja i južne granice s Hrvatskom”, istaknuo je ministar Bevanda.

Sporazum je potpisan korespodentno, bez uobičajenih ceremonija, zbog epidemioloških mjera koje su poduzete u sprječavanju virusa COVID -19.