U Čapljini u četvrtak kolona sjećanja i odavanje počasti za žrtve Vukovara

920

Povodom obilježavanja 30. obljetnice dana pada Vukovara i sjećanja na žrtve Vukovara, dana 18. studenog (četvrtak) 2021. godine u 16:00 sati organizirat će se Kolona sjećanja od Trga kralja Tomislava, ulicama Braće Radića, Ante Starčevića, Mate Bobana do Trga hrvatske slobode.

Na križanju ulice odnosno na kružnim tokovima Kolona sjećanja će se nakratko zaustaviti, kako bi učenici zapalili lampione u znak sjećanja na vukovarske žrtve.

FOTO/VIDEO | Završen mural žrtvama Vukovara; upriličena bakljada ispred murala

Na Trgu hrvatske slobode povodom odavanja pijeteta svim poginulim hrvatskim žrtvama II svjetskog rata, Domovinskog rata te poraća, a posebice sjećanja na sve poginule branitelje i civile Grada heroja svih Hrvata – nikad zaboravljenog Vukovara, održat će se prigodan program učenika O.Š. Vladimira Pavlovića Čapljini, O.Š. ”Lipanjske zore” Višići i učenika Srednje škole Čapljina.

U Koloni sjećanja će sudjelovati:

  • učenici O.Š. Vladimira Pavlovića u Čapljini,
  • učenici O.Š. „Lipanjske zore“ Višići,
  • učenici Srednje škole Čapljina,
  • učitelji, roditelji i građani našega grada.

”Ovim putem pozivamo sve građane da na dostojanstven način, paljenjem lampiona i molitvom, odaju počast svim vukovarskim žrtvama. Grad Čapljina – gradonačelnik kao pokrovitelj će osigurati lampione za sve građane koji se mogu do 16:00 sati preuzeti na Trgu kralja Tomislava”, stoji u priopćenju Gradske uprave Grada Čapljine.