GOŠK potvrdio kako ranije najave nisu bile neutemeljene

462

Gabelski GOŠK je golovima Nermina Hajdarevića u 57. i Salke Jazvina u 85. minuti savladao Simm-Bau (2:0) iz Kosove i tako stigao do osvajanja jesenske titule prvaka Prve lige FBiH.

Gabeljani su do naslova stigli na bolju gol razliku u odnosu na konjički Igman koji je također skupio 33 boda, zbog čega je očekivati jako uzbudljiv proljetni dio prvenstva.

Osim ove dvije ekipe posljednju riječ u utrci za Premijer ligu nisu rekli ni ostali pretendenti.

Rezultat Gabeljana je svakako zaslužen ako se prisjetimo da su ga ostvarili bez ijednog poraza, sa 9 pobjeda i 6 remija (gol razlika 26:9), što dosad nikad nisu uspjeli.

Ovo je jedna od najboljih polusezona GOŠK-a u Prvoj ligi FBiH jer su 33 boda osvojili zadnji put 2010. godine kad su potom ostvarili svoj prvi plasman u Premijer ligu.

Rekordnih 36 bodova su imali nakon jeseni 2007. godine. Drugi plasman u Premijer ligu su ostvarili 2017. godine, ali su tad nakon jeseni 2016. imali samo 25 bodova, što je bilo dovoljno za četvrto mjesto poslije prvog dijela prvenstva.

Nakon razočaravajuće prošle natjecateljske godine, kad su poslije prvog dijela imali samo 14 bodova, ovo je veliki povratak GOŠK-a koji je potvrdio da sve najave iz prošle sezone nisu neutemeljene, već realnost kluba koji je konstantno u vrhu ovoga ranga ili na pragu Premijer lige, gdje je već odigrao i četiri sezone.