Mastercard i SOS Dječija sela u BiH udruženi kroz online donacije za još bolje uvjete rada “SOS dnevnih centara“

110

Kompanija Mastercard u BiH u suradnji sa humanitarnom organizacijom SOS Dječija sela u BiH pokrenula je kampanju podrške online donacijama putem platforme www.sos-ds.ba, imajući u vidu važnost uloge svih nas pojedinačno kada je u pitanju posvećenost održivom razvoju, unaprjeđenju digitalizacije i stvaranju boljih prilika za život lokalne zajednice.

Stoga, Mastercard i SOS Dječija sela u BiH pozivaju da se svi priključimo zajedničkoj kampanji online donacija gdje svaku donaciju učinjenu Mastercard® karticom online, u bilo kojem iznosu, Mastercard uvećava za još 10 KM.

Kako se korisničke navike sve više sele u online okruženje, potrebno je ohrabriti korisnike i ukazati im da i doniranje može biti jednostavnije, sigurnije i održivije kroz kontinuirane ili jednokratne online uplate putem kartica.

U SOS Dječijim selima djeca odrastaju sa braćom, sestrama i SOS roditeljima, gdje je akcenat na porodičnom okruženju, a doniranjem sredstava preko ove platforme bit će osigurana dodatna sredstva za još kvalitetniji rad dnevnih centara – gdje se djeci osigurava poticajno okruženje u kojem na prirodan i spontan način usvajaju znanja, vještine i navike kroz edukativni i kreativni rad u skladu sa individualnim razvojnim planom djeteta.

”Mastercard ima dugu povijest podržavanja filantropskih ciljeva kroz funkcionalnu inkluziju. Dakle, ne samo kroz financijsku pomoć, već kroz mentorsko dijeljenje znanja i stavljanje na raspolaganje tehnologija s ciljem osnaživanja krajnjih korisnika. Prateći trend povećavanja digitalnih plaćanja, Mastercard je podržao online donacije SOS Dječijim selima u BiH uz beskompromisnu sigurnost transakcija svakog korisnika. Ovo partnerstvo i kampanju realiziramo stavljajući u funkciju dobročinstva sve ključne funkcinalnosti digitalnih plaćanja i nadamo se da ćemo na ovaj način dosegnuti nove korisnike i inspirirati ih da nam se pridruže u stvaranju pozitivnih promjena u životima djece u SOS Dječijim selima u BiH“, izjavila je Jelena Ristić, direktorica za tržišta Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

“SOS Dječija sela u BiH kroz različite programe svakodnevno brinu o više od 1.000 djece i mladih bez roditeljskog staranja, kao i djece i mladih koji su u riziku od odvajanja. Topli dom djeca dobijaju zahvaljujući donacijama plemenitih ljudi i kompanija, ali prije svega brizi SOS roditelja. Partneri poput kompanije Mastercard nam donose nove prilike da unaprijedimo naš rad i uslove u kojima djeca žive, uče i razvijaju se. Drago nam je da je prepoznat trud koji ulažemo u poticanje online donacija jer to vidimo kao održiv način putem kojeg možemo jednostavno i dugoročno da uspostavimo odnos sa donatorima, te osiguramo financiranje važnih inicijativa za zdravo i sretno odrastanje i stvaranje boljih prilika za budućnost djece i mladih o kojima brinemo”, rekla je Mirela Gruenther-Đečević nacionalna direktorica SOS Dječijih sela u BiH.

Kampanja “Biti dio dječije radosti. Neprocjenjivo“, traje od 20.12.2021. do 28.02.2022. godine. Sredstva prikupljena i uvećana od strane Mastercarda bit će usmjerena za još kvalitetnije uvjete rada Dnevnih centara, SOS Dječijih sela u BiH s ciljem kontinuiranog rada sa djecom svih uzrasta, u skladu sa njihovim potrebama: razvojnim, edukativnim, kreativnim, psihološkim, jer svako dijete podjednako zaslužuje da odrasta zdravo i sigurno.