POCO dostiže nove visine sa vrhunskim flagship uređajem POCO F4 GT

151

POCO, brend popularan među mladim ljubiteljima tehnologije, najavio je globalno lansiranje svog najnovijeg flagship pametnog telefona POCO F4 GT, koji predstavlja vrhunac moći brenda.

Predstavljeni su i POCO Buds Pro Genshin Impact Edition slušalice i POCO sat – što su prvi AIoT proizvodi brenda.

Ispunjavajući svoj potencijal, POCO F4 GT pruža impresivne vrhunske performanse sa vodećim 4nm Snapdragon 8 Gen 1 procesorom podržanim sofisticiranom tehnologijom LiquidCool 3.0, ravnim AMOLED ekranom sa brzinom osvježavanja od 120Hz, magnetnim iskačućim okidačima i HyperCharge punjenjem od 120W. Sa druge strane, POCO Buds Pro iz edicije posvećene video igri Genshin Impact nude najupečatljivije iskustvo slušanja za korisnike pametnih telefona – posebno za igrače video igara i Genshin Impact fanove.

Uređaj donosi i novi dizajn, samoprilagodljivi AI noise cancellation i ultra dugo trajanje baterije od 28 sati1 . Pored toga, tu je i novi sat POCO Watch, koji ima više od 100 ugrađenih režima za fitnes, 24-časovni uređaj za praćenje otkucaja srca i trajanje baterije do 14 dana, dizajniran za ljubitelje fitnesa koji brinu o svom zdravlju i kvalitetu života.

„Veoma smo uzbuđeni što danas predstavljamo POCO F4 GT. Ovaj uređaj nudi beskompromisno korisničko iskustvo po iznenađujuće pristupačnoj cijeni i vjerujemo da će POCO F4 GT biti pravi „must have“ za sve mlade ljubitelje tehnologije, posebno gejmere“, rekao je Angus Ng, direktor marketinga proizvoda u kompaniji POCO Global. „Također sa velikim zadovoljstvom lansiramo i liniju AIoT proizvoda brenda POCO, počevši od POCO Buds Pro Genshin Impact Edition i POCO Watch. Uvijek nam je glavni prioritet da ispunimo potrebe različitih potrošača proširenjem ponude proizvoda.“

POCO F4 GT: Vrhunski flagship pametni telefon koji nudi nenadmašne performanse

Sa vodećim 4nm Snapdragon 8 Gen 1 procesorom, osmojezgarnim procesorom koji radi na 3,0 GHz, POCO F4 GT će sigurno osvojiti mlađu publiku koja je upućena u tehnologiju, posebno zagrižene ljubitelje video igara. Moćni Android čipset povećava performanse CPU-a za 20%, a performanse GPU-a do 50%. Osim toga, POCO F4 GT nudi LPDDR5 RAM memoriju sa do 6400 Mbps za kraće vrijeme učitavanja, zajedno sa nadograđenim UFS 3.1 ROM-om.

Pravi test pametnog telefona namijenjenog za mobilne igre je upravljanje toplotom. Zahtjevati od uređaja malih dimenzija da radi duže vrijeme može dovesti do loših performansi. Iz tog razloga je POCO F4 GT opremljen najnovijom LiquidCool 3.0 tehnologijom, jednim od najnaprednijih sistema za hlađenje u industriji. Dvostruki VC sistem za hlađenje od 4.860 mm² uspjeva da snizi visoke temperature, što donosi moćnu mašinu optimizovanu za pokretanje intenzivnih sesija igara3.

Za napajanje, POCO F4 GT ima prvi POCO HyperCharge od 120W i veliku bateriju od 4.700 mAh, koja se može u potpunosti napuniti za 17 minuta. A ako gejmerima treba duže trajanje baterije tokom igranja zahtjevnih naslova, POCO F4 GT može da napuni bateriju do 100% za samo 27 minuta4. Ne samo da POCO F4 GT ima brzo vrijeme punjenja, već i životni vijek baterije može biti optimalno očuvan kao prednost njegove funkcije AdaptiveCharge. Ova karakteristika spriječava da se baterija tokom cijele noći prepuni u opsegu od kritičnih 80% do 100%5.

Iskačući magnetni okidači, spremni su za najzahtjevnije gejming okršaje. Levitirajući magnetni okidači nude potpuno jedinstveno iskustvo i mogu da budu pritisnuti i do 1,5 miliona puta, a testirani su na više od 100 popularnih igara6. Ovo osigurava nenadmašnu stabilnost, odziv i izdržljivost. Da bi se postigao vrhunski doživljaj igranja, CyberEngine, jedan od najboljih linearnih motora dostupnih na Android pametnom telefonu, nudi više opsega vibracija. POCO F4 GT je spreman za sve izazove koje korisnici mogu pred njega postaviti za produžene sesije mobilnog igranja i svakodnevnu upotrebu. Kada su van gejming moda, okidači se također mogu koristiti kao prečica za brzi pristup u pokretu, kao što je prečica za aktiviranje kamere, snimanja ekrana ili baterijske lampe.

Pritiskom na dugme, korisnici mogu da uključe ekran koji karakteriše najnoviji POCO ravni AMOLED od 6,67 inča sa 10-bitnim TrueColor mogućnostima, koji u kombinaciji sa brzinom semplovanja dodira od 480 Hz i brzinom osvježavanja do 120 Hz, čini da ovaj ekran oživi. Bilo da se radi o igrama ili strimovanim serijama, cijeli spektar boja se pojavljuje na ekranu. POCO F4 GT također radi na istovremenom održavanju tačnosti boja u uslovima slabog osvjetljenja dok koristi visokofrekventno PWM zatamnjenje kako bi zaštitio oči korisnika tokom maratonskih sesija na ekranu. Ekran POCO F4 GT je postavio i upario 15 rekorda performansi ekrana od Display Mate i ocijenjen je kao ekran A+.

U skladu sa moćnim performansama, POCO dodaje još jednu uslugu na svoju listu početnih karakteristika najnovijeg uređaja. Korisnici mogu uživati u vrhunskoj postprodajnoj usluzi, koja nudi jednokratnu besplatnu uslugu popravke ekrana tokom prvih 6 mjeseci nakon kupovine. Pored toga, YouTube pretplatnički servis, YouTube Premium, biće unaprijed instaliran na POCO F4 GT. Da bi zasladili ponudu, kupci mogu da uživaju u YouTube Premium pretplati dva mjeseca besplatno. To znači dva mjeseca bez oglasa, gledanja van mreže i neprekidan pristup video i muzičkom sadržaju širom YouTube platforme.

Prve POCO Buds Pro Genshin Impact Edition slušalice: Pružaju impresivno iskustvo slušanja

POCO Buds Pro Genshin Impact Edition su specijalno dizajnirane za fanove poznate video igre Genshin Impact. Od trenutka kada se slušalice uključe, obožavaoci će čuti poznata glasovna obavještenja legendarnog lika Kleea. Samo izvucite slušalice iz njihove futrole, koja je inspirisana Kleeovim rancem, stavite ih i uronite u zvuk kao da ste pokrenuli igru.

Kao jedan od prvih POCO-ovih AIoT proizvoda, POCO Buds Pro Genshin Impact Edition koristi vještačku inteligenciju za automatsko podešavanje poništavanja buke na osnovu nivoa buke u okruženju i dnevne rutine korisnika. Bilo da se radi o uživanju u muzici, druženju sa prijateljima ili užurbanom sastanku, POCO Buds Pro Genshin Impact Edition pružaju najbolji kvalitet zvuka i najprikladniji ANC režim za korisnika. Tokom poziva, svaka slušalica može da pruži oštar i jasan zvuk čak i u okruženjima sa velikom količinom buke zahvaljujući naprednom AI algoritmu.

Za hardcore audio performanse, svaki zvuk koji se isporučuje je podešen i usavršen od strane audio profesionalaca kako bi se stvorilo dinamično iskustvo. Sve, od audio knjige do rok opere, predstavljeno je oštrim i jasnim zvukom. Zajednički dinamički drajver od 9 mm garantuje da korisnik dobija pristup kako obradi zvuka na najprofesionalnijem nivou, tako i najautentičnijem i detaljnijem zvuku. I da nikada ne propustite ritam, funkcija detekcije u ušima slušalica pauzira zvuk kada se slušalice izvade. Uređaj je također IPX4 vodootporan, sprječavajući oštećenja od kiše, znoja i prskanja.

POCO Buds Pro Genshin Impact Edition su napravljene da stvore iskustvo slušanja bez prekida. Baterija futrole za punjenje može trajati do 28 sati7, a slušalice se mogu napuniti u roku od 10 minuta. I futrola za punjenje se također može puniti bežično, dok su slušalice u stanju da urade isto za oko sat vremena. Slušalice se mogu povezati sa dva uređaja, omogućavajući korisnicima da neometano prelaze sa jednog izvora na drugi. To znači da prebacivanje između pametnog telefona i laptopa da biste se pridružili sastanku nikada nije bilo lakše.

Prvi POCO Watch: svemogući svakodnevni fitnes pratilac uz fokus na modne detalje

POCO Watch je najbolji izbor za ljubitelje fitnesa koji žele da pokažu svoj stil i ličnost. Sa različitim dostupnim bojama, POCO sat je kul, ali također predstavlja efikasan način za praćenje zdravlja korisnika. 1,6-inčni AMOLED ekran osjetljiv na dodir i ultra-tanak okvir osvjetljavaju ekran zadivljujućom jasnoćom. Korisnici se također mogu izdvojiti sa više od 100 prilagodljivih režima sata. Međutim, POCO sat je više od samo modnog aksesoara, suština je u zdravlju i kondiciji.

Da biste bolje pratili vaš napredak u fitnesu, na primjer, vaše vitalne funkcije dok hodate ili da biste uhvatili trenutak kada se popnete na planinu, višesistemski GPS nudi veću preciznost dok koristite jedan od više od 100 režima vježbanja koji su instalirani na POCO Watch. Također može da detektuje kada korisnik obavlja razne aktivnosti, od trčanja na traci do šetnje napolju. U kombinaciji sa funkcijom praćenja sna, POCO Watch prati nivo kiseonika u krvi tokom spavanja. Uz ove funkcije, korisnici mogu da nauče kako najbolje da prilagode svoju rutinu svom životnom stilu pomoću POCO Watch-a.

Dok POCO Watch obavlja sve funkcije, napaja ga baterija koja može da traje do 14 dana. To znači da može da podnese sve skokove, krugove po parku ili popodnevne dremke. Kada se baterija POCO sata isprazni, jednostavno je uključite u magnetni punjač koji je lak za nošenje i budite spremni za slijedeću avanturu.

Dostupnost proizvoda

POCO F4 GT će doći u tri boje: Stealth Black, Knight Silver i Cyber Yellow. Također će biti dostupan u dvije varijante: 8GB+128GB i 12GB+256GB.

*Cijena i dostupnost variraju između tržišta i kanala prodaje.

Molimo pogledajte po.co za dostupnost proizvoda i detaljne informacije o prodaji u vašem regionu.

1 – Uslovi testa trajanja baterije: Nivo baterije slušalica je 100%, jačina slušalica je podešena na 50%, mod Bluetooth kodiranja je AAC, a funkcija ANC i režim transparentnosti su isključeni kroz MIUI podešavanje. Stvarni sati korišćenja mogu da variraju u zavisnosti od uslova korišćenja, nivoa punjenja i faktora životne sredine.

2 – Podaci obezbjeđeni od strane Internal Labs. Stvarne karakteristike mogu biti podložne promjenama bez prijethodne najave.

Funkcija Mjerenje kiseonika u krvi (SpO₂) nije namijenjena za dijagnozu, prevenciju, praćenje, predviđanje, prognozu bilo koje bolesti, ispitivanje fizioloških procesa ili bilo koju drugu medicinsku svrhu. Svi podaci i praćenje treba da se koriste samo za dobrobit i ličnu referencu. Ako se osjećate neprijatno, oslonite se na profesionalne medicinske uređaje ili se obratite lekaru za pomoć.

Tipičan režim korišćenja se mjeri na osnovu: podešenog na podrazumevana podešavanja, praćenja otkucaja srca podešenog na podrazumevani interval od 30 minuta, uključenog praćenja sna (sa isključenim naprijednim praćenjem), uključenog cjelodnevnog praćenja stresa, 2 mjerenja kisika u krvi svakog dana, 24-časovno neprekidno praćenje koraka uključeno, 50 obavještenja se prikazuje svakog dana, 2 alarma postavljena svakog dana, 100 puta podizanja do buđenja da biste provjerili ekran svakog dana, podaci se sinhronizuju sa telefonom jednom dnevno, 35 – min sportova na otvorenom (sa uključenim GPS-om) svake nedjelje.

3 – Podaci dobijeni iz interne laboratorije.

4 – Podaci su zasnovani na internom testiranju od 2% do 100% dok igrate Mobile Legends: Bang Bang sa uključenim režimom performansi i uključenim pojačanjem punjenja. Stvarni rezultati mogu da variraju.

5 – Podaci su zasnovani na internom testiranju. Stvarni rezultati mogu da variraju.

6 – Podaci su zasnovani na internom testiranju.

7 – Ukupno trajanje baterije sa kućištem za punjenje, isključeno poništavanje buke, 50% jačine zvuka, AAC kodirano.