Hodočašće Kraljici Mira u Hrasno u nedjelju, 8. svibnja

1422

Nakon niza mjera, zabrana, stanja i situacije s koronavirusom kojim smo bili pogođeni, dvije godine nije bilo službenog hodočašća u biskupijsko Svetište Kraljice mira u Hrasnu, u drugu nedjelju mjeseca svibnja, kada svečano slavimo njen spomen.

Ove godine, nakon uspješno organiziranih pokorničkih hodočašća, u nedjelju, 8. svibnja, neće izostati organizacija hodočašća kakva je bila u ”normalna” vremena, organizirani dolazak po župama kao i vjernici koji žele samostalno hodočastiti, moliti se i ispuniti osobne zavjete.

I prošle dvije godine smo slavili svetu Mise na čast Kraljice mira, samo bez zvanične organizacije i organiziranih hodočašća.

Ove godine s ponosom i željom najavljujem Svetu Misu koju ćemo slaviti u Svetištu, u 11 sati. Slavit ćemo svetu Misu, časteći Kraljicu mira, i moleći na sve nakane i potrebe Crkve, naroda i ovoga vremena, a posebno, da nas Bog, zagovorom Kraljice mira, oslobodi od ove pošasti, korona virusa koji još negdje uvijek postoji i vreba, kao i pošasti rata koji hara Ukrajinom.

Svetu Misu će predvoditi msgr. Ivan Štironja, biskup kotorski.

Nije moguće predvidjeti kakva će biti situacija u narednim danima s vremenskim prilikima, ali, nadamo se lijepom vremenu (molit ćemo na tu nakanu!).

Zato, svi koji se osjećaju sposobnim i zdravim i žele doći na slavlje Kraljice mira, dobro su došli! Svetu Misu ćemo slaviti kao i obično na vanjskom oltaru.

Procesija uz Gradinu, do kipa Kraljice mira, te Posvetna molitva kod kipa je predviđena, ako dopuste vremenske prilike! Nadam se da će biti, unatoč svemu, dovoljno svećenika koji će biti na raspolaganju hodočasnicima za svetu Ispovijed.

Onima koji nisu u mogućnosti sudjelovati na ovom slavlju, preporučam da se, tijekom popodneva, kao obitelj zapute i obave obiteljski molitveni i hodočasnički hod u Svetište, a posebno oni koji su hodočastili i bili dio jednog korizmenih pokorničkih hodočašća. Može to biti i hodočašće i izlet!

Uz ove radosne vijesti i iščekivanja svečanog slavlja, iskreno vas pozdravljam! Bog bio s vama!