FOTO/VIDEO | Veliki broj hodočasnika u Hrasnu – svečano proslavljena Kraljica Mira!

6070

Ovogodišnje slavlje i hodočašće Kraljici mira u biskupijsko svetište Trebinjsko-Mrkanske biskupije u Hrasnu, tradicionalno, druge nedjelje u svibnju – na Majčin dan, bio je veličanstven događaj koji će dugo pamtiti svi koji su u njemu sudjelovali.

Mnoštvo hodočasnika slilo se danas u Svetište iz velikog broja gradova iz BiH, Hrvatske, Crne Gore… Od jutarnjih sati hodočasnici su pristizali autobusima, automobilima, pješke, motorima i biciklima.

”Dolazim svake godine sa obitelji, pa smo došli i ove godine. Iz Čapljine smo krenuli pješke noćas, i evo, hvala Bogu, stigli smo živi i zdravi. Srce mi je puno jer smo danas tu”, kaže za Čapljinski portal hodočasnica Marija iz Čapljine.

”Drago mi je vidjeti ove godine veliki broj vjernika, a posebno mi je drago da je, nakon dvije godine, službeno organizirano hodočašće i misno slavlje. Ovo Svetište u Hrasnu nama Neumljanima je jako važno i hodočastimo redovito Kraljici Mira, ne samo na današnji dan, nego i tijekom godine”, kaže za Čapljinski portal Leonarda iz Neuma.

Svečanu svetu Misu, u 11 sati, predvodio je msgr. Ivan Štironja, biskup kotorski.

”Slavili smo svetu Misu, časteći Kraljicu mira, i molili na sve nakane i potrebe Crkve, naroda i ovoga vremena, a posebno, da nas Bog, zagovorom Kraljice mira, oslobodi od ove pošasti, korona virusa koji još negdje uvijek postoji i vreba, kao i pošasti rata koji hara Ukrajinom”, rekao je, između ostalog, u svojoj propovijedi Štironja.

Posebno je istaknuo važnost uloge majke u obitelji, koja je, kako kaže, važan temelj obitelji kao cjeline, a koja je, na kraju, najvažnija stvar.

Po završetku misnog slavlja uslijedilo je druženje vjernika, a program su potom ispunili su nastupi župnih zborova, mladih i djece iz više župa.

*Prilikom preuzimanja teksta, fotografija i videozapisa obavezno je navesti Čapljinski portal kao izvor i dodati poveznicu (link) na članak.