FOTO | ”Seljačka sloga” još jednim koncertom dokazala zašto su društvo broj 1 državi i regiji

1741

Malo tko može, na ovako visokoj razini, organizirati događaj kao što je to večeras organiziralo HKUD ”Seljačka sloga” Trebižat.

Oni su, naime, priredili koncert svih sekcija društva, u kojemu su nastupili najmlađi i najstariji, doslovno od 2 do 72 godine.

Sadržajno, koncert je bio jedan od kvalitetnijih u regiji, i a HKUD ”Seljačka sloga” pokazalo je zašto su među najkvalitetnijim društvima – od puhačkog orkestra, preko klape, do solista.

Zanimljivo je istaknuti kako su na tradicionalnim igrama i napjevima večeras nastupili i najmlađi članovi društva, odnosno sekcije koju je ”Seljačka sloga” pokrenula kako bi pomladila cijelo društvo i vratila se korijenima, počevši od najmlađih.

Folklorna skupina starosti do osam godina izvela je pjesmu i igru “Došla majka s kolodvora” a onda su uz dječji usklik “Da vam mi nešto pokažemo!” nastupili mališani od 8 do 11 godina, koji su izveli kolo s pjesmom “Višnjičica rod rodila”. Nastup mladi folkloraša okončan je zajedničkim izvođenjem koreografije “Sije baba mlivo”.

Poslije folklora red je došao na izvedbe muške klape “Trebižat”.

Nastupili su i solisti – Magdalena Brajković sa skladbom ”Moja prva i posljednja ljubavi”, a nakon nje Ivan Sušac je izveo skladbu ”Zvona moga grada”. Solo nastupi uz pratnju orkestra okončani su izvedbom skladbe ”Dajem ti srce zemljo moja” od strane Nataše Borovac.

”Svi znate da u Trebižatu sve svira, pjeva i igra, a pogotovo prigodom blagdana Velike Gospe. Čim je počeo kolovoz, napravili smo program – večeras je koncert društva sa svim sekcijama, uz poseban naglasak na mlade”, kaže nam Miro Brajković.

”Devetnica počinje u subotu, u nedjelju je misa za branitelje, potom u ponedjeljak književna večer Vladimiru Pavloviću, onda u utorak izložba fotografija Roberta Borovca Brate te kao spektakl Međunarodni susret klapa 10. kolovoza, a klapa Šufit je gost”, dodao je Miro Brajković.