FOTO | U Neumu započela Završna konferencija projekta ‘CAMP za BiH’ i proslava ‘Dana mediteranske obale’

1857

Projekt izrade „Programa upravljanja obalnim područjem BiH (CAMP BH)“, koji je započeo 2020. godine pod okriljem UNEP/MAP-a, je u suradnji s uredom PAP/RAC-a iz Splita, te nadležnim institucijama BiH nakon dvije godine implementacije, sukladno planiranim aktivnostima, uspješno priveden kraju a danas je u Neumu na rasporedu njegova prezentacija u sklopu završne konferencije.

Ovom prigodom, po drugi put u općini Neum, obilježava se i Dan mediteranske obale, odnosno međunarodni dan koji je pokrenuo 2007. UN-ov mediteranski centar za obale Priority Actions Programme/Regional Activity Centre (PAP/RAC) radi jačanja svijesti o vrijednosti obalnih područja, te potrebi unaprjeđenja sustava planiranja i upravljanja tim vrijednim područjima, a sve radi postizanja održivog razvoja.

”Ova dva događaja su od iznimne važnosti za Bosnu i Hercegovinu, odnosno Hercegovačko – neretvansku županiju, a posebno općinu Neum, kao jedinu primorsku općinu u BiH, jer imamo priliku kroz CAMP projekt i proslavu Dana mediteranske obale podići svijest i poslati svima poruku o potrebi očuvanja našeg morskog i obalnog okoliša”, poručili su organizatori.

Završna konferencija projekta izrade Programa upravljanja obalnim područjem BiH (CAMP BH)“ i proslava „Dana mediteranske obale 2022. održana je u Grand hotelu u Neumu.

”Posebno nam je drago da je veliki broj gostiju, kako iz Neuma, tako i iz cijele BiH i Europe, nazočio prezentaciji Završnog izvještaja projekta izrade Programa upravljanja obalnim područjem BiH (CAMP BH), panelima i raspravama uvaženih gostiju na temu važnosti očuvanja morskog i obalnog okoliša, održivog razvoja u obalnom području, te važnosti CAMP projekata i na kraju zabavno – edukativnom programu koji su za ovi prigodu pripremila djeca našeg vrtića, osnovne i srednje škole kroz likovne radove, igrokaze, pjesmu i ples”, kažu organizatori za ČA::portal.