Stavite ovo na terasu i otjerat ćete ptice zauvijek: Sitnice od kojih bježe glavom bez obzira!

10929

Golubovi su ptice koje se nalaze svuda oko nas, a kada se nastane na našoj terasi, nimalo nije prijatno

Ukoliko ne želite da golubovi zauzmu vaš balkon i pretvore ga u svoj dom, imamo nekoliko efikasnih metoda za odvraćanje golubova jednom zauvijek.

Ovo svaki čovjek mora da zna jer su rešenja veoma jednostavna, a sve što vam je za njih potrebno već imate u svom domu.

1. Aluminijska folija

Oni koji su probali trik sa aluminijskom folijom tvrde da golubovi više nikada nisu dolazili na njihovu terasu. Poanta je da se terasa što više ukrasi folijom, golubovi neće imati hrabrosti da joj priđu.

2. Šareni elementi

Iznad balkona stavite konopac i vežite trake od obojenih materijala ili folije. Potaknute vjetrom, odvratit će golubove. Isti efekt možete postići i plastičnim kesama, plastičnim bocama, velikim balonima, CD-ovima ili plastičnim vjetrenjačama.

3. Gel ili svijetleće trake

Trake ultraljubičaste boje, reflektirujuće svjetlosti i hologramske trake dostupne su na tržištu. Postoje i gelovi, a najvažnije je da će ove boje golubovi vidjeti kao vatru na balkonu i neće sletjeti.

4. Traka sa bodljama

Izaberite traku sa plastičnim, tupim šiljcima, jer metal može ozlijediti ptice. Umjesto trake, možete koristiti i metalne spirale ili pokretne šipke. Montirajte ih na ogradu i prozorsku dasku, a ptice neće moći udobno da sjede.

5. Ribolovačka mreža

Pričvrstite mrežu na ogradu i povucite je tako da ptice ne mogu doći na balkon ili prozor.

Izvor: Agrosavjet