FOTO/VIDEO | Obilje ukusne hrane i pregršt zanimljivih događaja na manifestaciji ”Čapljina u tanjuru”

7423

Na Trgu kralja Tomislava u Čapljini započela je u 18:00 sati manifetacija ”Čapljina u tanjuru” – hercegovački festival hrane i običaja.

Organizatori, Kuharska udruga ”Čapljina” i Grad Čapljina, okupili su veliki broj izlagača, odnosno proizvođača domaće hrane, ugostitelja, poljoprivrednika…

Kada je u pitanju Gastro ponuda, nama je ‘za oko zapalo’ nekoliko štandova koji su nudili odličnu hranu i ukusne slastice.

Kuharska udruga Čapljina ponudila je uštipke sa sirom i toć od divljači sa purom, Restoran ‘Luce’ pripravio je hercegovačku tavu i friganog šarana sa krumpir salatom, Peperino Pizza Napoletana spravljala je Burger Classic, dok je Restoran Storia ponudio odojak s krumpir polama, mesni rižot, rižot s morskim plodovima…

Uz navedene, tu su bili i izlagači koji su ponudili domaće voće i povrće, sušene proizvode, ali i ostale sitnice iz kućne radinosti.

Program događaja na trgu bio je raznovrstan, pa su tako organizirane razne radionice – kreativna, ekološka, likovna, folklorna, kulinarska radionica, radionica heklanja, dok su najmlađi mogli uživati u nogometu, napuhancima i fotkaoni.

Cijela manifestacija završit će koncertom grupe Let 3 u 22:00 sata.