FOTO | U Svitavi puštene u rad crpke od 2 milijuna KM važne za Gabelu, Hutovo i Neum

2151

U pogon su ovoga tjedna puštene nove crpke na crpnoj stanici Svitava koja se nalazi na Regionalnom vodoopskrbnom sustavu Gabela-Hutovo-Neum i izuzetno je važna za sami sustav.

Rekonstrukcija crpne stanice i instalacija novih pumpi dio je projekta Zamjena elektrostrojarske opreme na vodoopskrbnim objektima sustava Gabela-Neum i uvezivanje u postojeći nadzorno upravljački sustav J.P.”Komunalno Neum” d.o.o. Neum, ukupne vrijednosti 8.045.618,00 KM.

Vrijednost radova rekonstrukcije CS Svitava iznosi 2.148.960,06 KM i obuhvaća građevinske, elektro i strojarske radove i nabavu opreme. Zamjena pumpi obuhvaća zamjenu tri postojeće crpne pumpe, predviđene za rad u ljetnom i zimskom periodu.

Razdoblje trajanja projekta je četiri godine, a u planu je rekonstrikcija cijele elektrostrojarske opreme na Regionalnom vodovodu Gabela-Neum te uvezivanje u postojeći nadzorno upravljački sustav poduzeća.

Glavni financijer projekta su Hrvatske vode uz sufinanciranje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ, Općine Neum i J.P.”Komunalno Neum d.o.o. Neum, navode iz JKP Neum.