Bartolović: Fizička sprema i pristup su odlični, moramo popraviti vraćanje u obranu

498

Iza rukometaša Čapljine kao novog člana Premijer lige, čiji start natjecanja još nije poznat, su uvodne pripremne utakmice u kojima je struka mogla vidjeti čime raspolaže, pogotovo poslije promjena ovoga ljeta i dolaska sedam novih igrača.

Čapljinci su izgubili kući od Izviđača sa 31:25, potom od Leotara u Trebinju sa 35:25, a sinoć su imali provjeru i u Metkoviću.

”Odigrali smo stvarno dvije dobre utakmice, protiv prvaka države i trećeplasirane ekipe Premijer lige. Oba ova tima igraju Europu, odlično su posloženi s puno kvalitetnih igrača. Protiv Izviđača je bilo puno bolje nego sam očekivao, time sam prezadovoljan. Protiv Leotara je prvo poluvrijeme bilo dobro, drugo jako loše. Ali probali smo veliki broj igrača, uopće nismo išli na rezultat, vidjeli smo tko što može. Htjeli smo da vidimo mogućnosti svih i stvorimo jasnu sliku o ekipi”, govori za Dnevni list trener Nikola Bartolović i dodaje:

”Vidjeli smo gdje smo u odnosu na ekipe koje kažnjavaju svaku grešku. To je dobra škola za nas, znamo što trebamo ispravljati. Idemo dalje bez opuštanja, a uz maksimalni trud rezultat će doći.

Bartolović je potom detaljnije pojasnio čime je zadovoljan, a čime ne u igri Čapljinaca.

”Fizička priprema je jako dobra, momci daju maksimum, rastrčani su. U napadu dobro izgledamo, sve pripremimo kako treba, ali poslije promašenog šuta se ne vraćamo dobro u obranu i to treba popraviti. To nam se ne smije događati, utakmica traje 60 minuta i sve pogreške se mogu ispraviti. U fazi povratka u obranu imamo problem, to nam je jako loše i na tome trebamo raditi. Generalno ekipa je ipak složena od odličnih momaka. Odnos prema treningu je savršen, ljepota je raditi s njima i biti dio ovog kolektiva”, istaknuo je Nikola Bartolović.

Čapljinci će opet igrati s Leotarom 26. kolovoza u svojoj dvorani. Posljednjeg vikenda ovog mjeseca su na turniru u Gornjem Vakufu – Uskoplju. S obzirom da start prvenstva u Premijer ligi očito neće biti 8./9. rujna i Čapljina će odigrati još jedan prijateljski meč otprilike oko ovog termina.

Jako je teško igrati i voditi tim

Nikola Bartolović još uvijek pomalo funkcionira kao trener – igrač pa je na spomenutim utakmicama dao svoj doprinos i na terenu.

”Jako je teško igrati i voditi tim. Ne igram previše, ali uđem, održavam formu. Sljedeći period ću presjediti na klupi da što bolje vidim stvari na terenu gdje je stalno adrenalin i onda ne vidim širu sliku. Ali ako zatreba pomoć, rado ću pomoći na terenu”, izjavio je Bartolović.

Piše: Ersan Bijedić | Dnevni list