MUP HNŽ apelira na vozače: Budite maksimalno oprezni

344

Povodom početka nove školske godine 2023./2024. godine, u osnovnim i srednjim školama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, Uprava policije MUP-a HNŽ stavlja naglasak na povećanje sigurnosti cestovnog prometa i podizanje prometne kulture svih građana.

U cilju stvaranja što povoljnijih uvjeta za sigurnost sudjelovanja učenika u prometu, policijske uprave i policijske stanice MUP-a HNŽ osiguravaju intenzivnije preventivne mjere i radnje policije u svojoj nadležnosti u blizini škola.

“Posebno apeliramo na vozače da obrate pozornost na učenike prvih razreda koji su nesvjesni opasnosti i koji tek počinju učiti prometnu kulturu i prometne propise, stoga se na raskrižjima gdje učenici prelaze cestu i gdje pješački prijelazi nisu regulirani semaforima, policijski službenici poduzet će sve potrebne mjere i radnje u pravcu zaštite djece”.

Uprava policije MUP-a HNŽ ovim putem poziva i apelira na vozače motornih vozila da budu maksimalno oprezni, poštuju prometne propise i ograniče brzinu na cestama koje su u blizini škola radi zaštite najmlađih sudionika u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, stoji u priopćenju MUP-a HNŽ.