Čapljincu određen pritvor zbog nasilja u obitelji: Pretukao je majku

1306
Opčinski sud u Čapljini (Foto: Čapljinski portal)

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Mostar, rješenjem Općinskog suda u Čapljini određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec prema osumnjičenom Boži Babiću (1990.), iz Čapljine, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “Nasilje u obitelji”.

Osumnjičeni Božo Babić je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog istog kaznenog djela izdržavao je i kaznu zatvora, navodi se u priopćenju Županijskog tužiteljstva Mostar.

“Osumnjičenom Boži Babiću stavlja se na teret da je dana 16. studenoga, oko 18:30 sati, u obiteljskoj kući koja se nalazi u mjestu Dretelj, Grad Čapljina, u kojoj živi njegova majka, oštećena P. B., obraćajući se oštećenoj da bi trebalo zatvoriti prodavnicu koja se nalazi u neposrednoj blizini njihove kuće, sa čime se oštećena nije suglasila, da bi potom osumnjičeni oštećenu udario otvorenom rukom u lijevu stranu lica, zatim ju uzeo rukama i bacio na pod dnevnog boravka, što je ponovio par puta, kojom prilikom je oštećena osjetila jake bolove u nozi i nije se mogla kretati, uslijed čega je zadobila tešku tjelesnu ozljedu, te osjetila veliki strah i uznemirenost”, pojasnili su u priopćenju.

Općinski sud u Čapljini je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Boži Babiću, jer se isti krije i jer postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a, u suradnji sa PU Čapljina i PS Čapljina nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.