FOTO | Med Ivice Vučića obranio titulu – I ove godine zlatni na ocjenjivanju u Zagrebu

1644

Pčelar Ivica Vučić Ici iz Trebižata kod Čapljine već je odavno poznat kao čovjek koji ima najbolji med u regiji.

Ici je i ove godine ponosno preuzeo još jedno priznanje za svoj izvanredan med “Livada” na ovogodišnjem Zagrebačkom ocjenjivanju meda ”Zzzagimed”.

Ovaj vrsni pčelar već je lani osvojio zlatnu medalju na istom natjecanju, dok je istog dana također dobio zlatnu diplomu za med “Medljikovac”na VII danima hercegovačkog meda.

Najbolji med na Zzzagimedu

Ocjenjivanje meda održano je u sklopu Zzzagimed događaja, koji je bio organiziran kao sastavni dio sajma CroAgro.

Uz ugodno okupljanje pčelara iz različitih dijelova Hrvatske i drugih zemalja, događaj je pružio priliku stručnjacima i entuzijastima da podijele svoje iskustvo i razgovaraju o zajedničkim izazovima.

Ivica Vučić Ici nije samo ponosni dobitnik zlatne plakete, već je i aktivni sudionik u zajedničkim naporima pčelarske zajednice.

Razmjena iskustava

U Zagrebu je imao priliku razmijeniti mišljenja i iskustva s drugim pčelarima. Otvoreno je podijelio svoje zabrinutosti glede problema koji pogađaju pčelare diljem regije.

“Jedan od naših glavnih problema su patvoreni medovi koji se pojavljuju na policama trgovačkih lanaca, a koji dolaze iz Kine i Ukrajine. Ovi medovi često imaju nisku cijenu, što utječe na konkurenciju domaćih proizvođača”, istaknuo je Vučić.

Dodao je kako pčelari također dijele zabrinutost zbog prskanja usjeva insekticidima tijekom dana, a često su neobaviješteni o ovim praksama.

Događaj na visokoj razini

Ici je sudjelovao na okruglom stolu na kojemu se razgovaralo o mnogobrojnim izazovima sa kojima se pčelari susreću, a koliko je događaj bio važan govore i imena koja su bila sudionici razgovora – Marijana Petir, Ivana Tlak Gajger, Milorad Šubić, Antonio Zorić, Željko Vukić, Marin Kovačić, Lidija Svečnjak, Tajana Mandić, Dražen Kocet, Stanko Čuljak…

Ovaj uspjeh Ivice Vučića Icija ne samo da potvrđuje kvalitetu njegovog meda, već istovremeno podsjeća na izazove s kojima se suočava pčelarska zajednica.

Njegova strast i predanost pčelarstvu nesumnjivo doprinose očuvanju tradicije i kvalitete domaćeg meda, a osvojene nagrade samo su zaslužena priznanja njegovog predanog rada.