Izabrano novo vodstvo Zajednice žena HDZ BiH Čapljina – Livia Jurković nova predsjednica

4780

U dvorani Gradskog vijeća Čapljina održana je V. Izborna skupština Zajednice žena HDZ BiH ”Kraljica Katarina Kosača” Čapljina na kojoj je izabrano novo rukovodstvo ove organizacije stranke.

Pored izaslanica sjednici je nazočio i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Predsjednik Mladeži Županijskog odbora HDZ BiH HNŽ Mario Jurica te predsjednik Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Čapljina Stanko Marić.

Izbornu skupštinu otvorila je predsjednica Gradskog odbora Zajednice žena HDZ BiH ”Kraljica Katarina Kosača” Čapljina, Nives Rotim te nakon intoniranja himne hrvatskog naroda i minutom šutnje odavanja počasti svim članovima HDZ BiH koji više nisu s nama kao i svim poginulim hrvatskim braniteljima usvojen je poslovnik o radu te je započeo rad V. Izborne skupštine.

Izvješće o proteklom radu Zajednice žena HDZ BiH ”Kraljica Katarina Kosača” Čapljina podnijela je predsjednica Nives Rotim.

Rotim se osvrnula na rad stranke u proteklom mandatu. Iznijela je najvažnije stranačke aktivnosti koje su od velike važnosti kako za Gradski odbor Čapljina tako i za stranku u cijelosti.

Istaknula je kako je Gradska organizacija HDZ BiH Čapljina jedna od najaktivnijih i najorganiziranijih organizacija gdje je suradnja i sinergija među odborima na zavidnoj razini, uvjerena kako će se iste vrijednosti njegovati i ubuduće kroz aktivnosti Gradskog odbora Zajednice žena HDZ BiH Čapljina, a u skladu s Gradskim odborom HDZ BiH Čapljina kao i Gradskim odborom Mladeži HDZ BiH Čapljina.

”Spomenula je važnost lokalnih izbora koji su ispred nas te istaknula kako će čapljinska organizacija HDZ BiH i u ovoj izbornoj godini odgovoriti kao i do sada, snažno, sigurno i u zajedništvu te pokazati svima koji pokušavaju narušiti stabilnost godinama građenog stranačkog prijateljstva, uvažavanja i sloge da je HDZ BiH u Čapljini dovoljno snažan da prevaziđe sve nedaće i ponovno izaći kao apsolutni pobjednici”, navode iz ove organizacije.

Na V. Izbornoj skupštini izabran je novi saziv od 23 članice Gradskog odbora Zajednice žena i 3 članice Nadzornog odbora te je također izabrana predsjednica Gradskog odbora Zajednice žena HDZ BiH ”Kraljica Katarina Kosača” Čapljina.

Novo rukovodstvo Gradskog odbora Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Čapljina čine: Antonela Prce, Bjanka Bošković, Ivona Kraljić, Ana Pranjjić, Antonia Jovanović, Nikolina Rajič, Ivana Matić, Petra Krvavac, Kristina Nikše, Kristina Prskalo, Livia Jurković, Iva Ćirić, Ljilja Dodig, Bojana Božica Pažin, Sanja Gadže, Josipa Đondraš, Ivanka Kević, Ivana Baćilo, Dajana Mihalj, Ivana Menalo, Milica Pehar, Dolores Cvitanović, Jasna Penava.

Za članice Nadzornog odbora GO Zajednice žena HDZ-a BiH Čapljina izabrane su Marijana Buntić, Izabela Jelčić Radovanović, Antonija Buntić.

Za predsjednicu Gradskog odbora Zajednice žena Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine ”Kraljica Katarina Kosača” Čapljina izabrana je Livia Jurković.