Nećete moći registrirati vozilo ako niste platili kaznu za parking u Mostaru

1519

Godina 2023. bila je veoma uspješna za Javno poduzeće Mostar parking, a u skoroj budućnosti iz tog poduzeća najavljuju velike projekte, među kojima izgradnja javnih garaža na prostoru Grada Mostara.

U razgovoru za Fenu ravnatelj Javnog poduzeća Mostar parking Ivan Barbarić kazao je kako je u 2023. godini na prihodovnoj strani ostvareno oko 2,5 milijuna maraka, što je za oko 40 posto više u odnosu na godinu ranije.

Barbarić ističe kako je primjetan pad problema u funkcioniranju Mostar parkinga, posebno što se tiče rada na terenu i odnosa s građanima.

”Mislim da su se ljudi već polako navikli, a to pokazuje i naš sustav reklamacija, kojih imamo puno manje u odnosu na prije.

U odnosu na 2022. godinu povećala se i naplata dnevnih parking karata, tako da smo mi sada na nekih 60 posto naplate istih u odnosu na broj izdanih, a brojka izdanih je nešto manje od 60.000 dnevnih karata u 2023. godini.

S obzirom da smo mi u procesu kreiranja i prekršajnih naloga dobili sve potrebne dozvole, idući korak je da svi oni koji ne plate svoje dnevne karte mogu očekivati prekršajni nalog, koji ide u središnji registar kazni, gdje će doći do nemogućnosti registracije automobila ako kazne nisu izmirene”, najavio je ravnatelj Mostar parkinga.

Dodao je kako je rad Mostar parkinga ”sasvim stabilan” i ide dobrim koracima prema naprijed, posebno što se tiče tzv. kvartovskog parkiranja.