FOTO | Dan žena: Romantični Čapljinci ženama uljepšali dan cvijećem i poklonima

4168

Današnji dan u Čapljini bio je obasjan osmjesima, ljubavlju i raznolikim bojama cvijeća jer su Čapljinci sa posebnom pažnjom obilježili Međunarodni dan žena.

Ovaj dan, koji slavi dostignuća i doprinos žena društvu, u Čapljini je dočekan s velikim entuzijazmom, a stanovnici su se potrudili da uljepšaju dan ženama u svojim životima.

Trgovine cvijećem i poklonima bile su epicentar radosti i ljubaznosti, dok su muškarci s nestrpljenjem birali najljepše bukete i poklone za svoje voljene.

Osjećajni Čapljinci

Cvjetni aranžmani u svim bojama duginog spektra krasili su izloge, stvarajući predivan prizor koji je odjekivao u cijelom gradu.

Jedna od najpoznatijih cvjećarki u Čapljini, ali i u regiji, Rada Šakota, vlasnica iz Cvjećarne ”Anturija” za naš je portal izjavila kako su i ove godine oduševljeni kako im ide prodaja.

”Nije važna količina, važna je gesta, jedan cvijet, ali da se sjetimo svojih najdražih, a to su danas žene. Mi zaista uživamo na današnji dan, koji je poseban, jer znamo da usrećujemo žene, ali i muškarce koji im daruju cvijeće. Stoga nastojimo učiniti sve što je u našoj moći da ispunimo želje kupaca i da ti aranžmani danas izgledaju posebno”, kaže nam Rada.

Ruže, karanfili i buketi

Dodaje da se tradicionalno traže najviše ruže, karanfili, ali i buketi.

”Tradicija se uvijek nastavlja. Ruže su centar svijeta, zatim buketi, karanfili, svake godine se to otprilike drži na istom, samo se radi neka dopuna u različitim aranžiranjima”, pojašnjava.

I mladi i stari su romantični

”Dolaskom novih generacija širi se obujam posla, ali i ideje koje mi implementiramo u aranžiranju i kupci to primijete”, kaže nam sugovornica.

Dodaje kako su mladi nastavili tradiciju svojih očeva i djedova da kupuju ženama svog života cvijeće na ovaj dan.

”Hvala Bogu da je tako, i hvala našim kupcima”, kaže nam teta Rada.

Čestitala je ženama njihov dana posebnom porukom.

”Od srca želim svim majkama, bakama, djevojkama, curama, nevjestama i malim djevojčicama sretan Dan žena”, zaključila je razgovor Rada Šakota iz Cvjećarne ”Anturija” Čapljina.

Nikola Babić, jedan od stanovnika Čapljine, izrazio je svoje oduševljenje atmosferom u gradu, ali i činjenicom da je vidio veliki broj muškaraca koji su kupili cvijeće voljenim ženama.

”Žene nam puno znače”

“Ovo je divan način da pokažemo koliko nam znače žene u našim životima. Kupio sam prekrasan buket za svoju suprugu i nekoliko malih poklona kako bih joj izrazio zahvalnost za sve što čini za našu obitelj”, rekao je za Čapljinski portal.

Međunarodni dan žena u Čapljini nije samo dan poklona i cvijeća, već i prilika za zajedništvo i promišljanje o daljnjim koracima prema ravnopravnijem društvu.

U ovom malom gradu, ljubav prema ženama ne izražava se samo riječima, već i djelima, što je stvorilo posebnu atmosferu radosti, poštovanja i zajedništva.

U nastavku podsjećamo i na našu epizodu podcasta ”Na kavi s” snimljenu sa Radom Šakota povodom Dana žena prije 3 godine.