FOTO | Autentično i emotivno: U Domanovićima uprizorena Muka Gospodina Isusa Krista

5430

U Domanovićima ove godine još jednom je oživljena drevna tradicija uprizorenja Muke Gospodina Isusa Krista, povodom blagdana Uskrsa.

Kao i godine svake veliki broj ljudi okupio se u dvorištu župne crkve sv. Josipa Radnika na Domanovićima kako bi sudjelovali u ovoj svečanoj manifestaciji.

Tradicija uprizorenja Muke Gospodina Isusa Krista

Program je započeo točno u 18:00 sati, a proljetno razdoblje dodatno je oživjelo ambijent.

Ulaskom u Veliki tjedan i pred blagdan Uskrsa uprizorenje Muke su organizirali župljani koji su maestralno odigrali svoje uloge.

Uzbuđenje je raslo kako su se glumci pripremali za svoje uloge, a publika je s nestrpljenjem očekivala početak uprizorenja.

Kostimi su bili izuzetno detaljni i vjerno su predočili atmosferu i karaktere vremena u kojem se događaj odvijao.

Kada su se zavjese podigle, počelo je snažno i emotivno izvođenje Muke Gospodina Isusa Krista.

Glumci su svojim izvanrednim talentom oživjeli svaki trenutak, od posljednje večere do samog raspeća, ostavljajući gledatelje duboko dirnutima.

Posebno je impresionirao krajnji angažman svih sudionika, koji su uložili ogroman trud kako bi predstava bila što autentičnija i emotivnija.

Neki od gledatelja nisu mogli suspregnuti suze dok su promatrali dramatične scene.

Vjera, ljubav i milost

Ova tradicija uprizorenja Muke Gospodina Isusa Krista u Domanovićima nije samo obična predstava, već je duboko ukorijenjena u duhovnom životu zajednice, podsjećajući nas na važnost vjere i suosjećanja.

Nakon izvedbe, mnogi su ostali u tišini, promišljajući o dubokim porukama koje su prezentirane.

Ovo uprizorenje ostavlja neizbrisiv trag u srcima svih prisutnih i podsjeća nas na važnost suosjećanja, praštanja i vjere u ljubav i milost.