Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za 1. svibanj

2358

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je srednjoročnu vremensku prognozu za razdoblje od 19. travnja do 2. svibnja.

Prema toj prognozi za 1. svibanj u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno oblačno vrijeme uz mogućnost lokalnih pljuskova.

Naoblačenje i padaline

“Kako je i bilo najavljeno, snijeg je zabijelio ne samo planine, nego i niže predjele u Bosni i Hercegovini. Iako se nalazimo u drugoj polovini travnja vremenska prognoza i sljedećih dana daje nam sasvim drugi osjećaj.

U petak će doći do blagog kratkotrajnog razvedravanja, jer već od subote slijedi novo naoblačenje i padaline. Na planinama, i u većem dijelu Bosne većinom snijeg ili susnježica, a u Hercegovini kiša.

Jutarnji minusi izvjesni su na planinama te u pretplaninskim područjima Bosne. Slab mraz je moguć do sredine sljedećeg tjedna, kada se očekuje blagi porast temperature zraka”, navode iz FHMZ-a BiH.

Temperature zraka

Minimalne temperature zraka varirat će između – 2 i 3 stupnja Celzijusa u Bosni, na jugu Hercegovine do 8.

Najviše dnevne temperature u Bosni između 3 i 8, na jugu zemlje do 14 stupnjeva. Minimalne očekivane temperature u pretplaninskim područjima oko – 6 stupnjeva.

“U razdoblju od 26. travnja do kraja mjeseca zadržat će se nestabilno vrijeme. Kiša je moguća svaki dan, većinom u vidu kratkih pljuskova.

Za prvosvibanjske praznike prema raspoloživim prognoznim modelima prevladavat će umjereno oblačno s temperaturama zraka primjerenim za ovo doba godine. Kiša nije isključena u vidu lokalnog kratkog pljuska”, ističu iz FHMZ-a.

Jutarnja temperatura uglavnom između 4 i 9 u Bosni, na jugu zemlje do 13 stupnjeva Celzijusa.

Najviša dnevna temperatura u Bosni od 14 do 20, u Hercegovini do 23 stupnja.