FOTO | U Višićima kulturno-zabavnim programom obilježene Lipanjske zore

6178

U sklopu 25. obljetnice manifestacije ”Lipanjske zore hrvatske Hercegovine” subotu je u Višićima održano polaganje vijenaca i paljenje svijeća za stradale branitelje, kao i mimohod HKUD-ova i smotra folklora.

Kod spomenika poginulim i stradalim hrvatskim braniteljima u Drugom svjetskom ratu i poraću i Domovinskom ratu u Višićima položeni su vijenci i zapaljene svijeće za poginule i stradale branitelje.

Vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstvo Općine Čapljina i Udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Čapljina predvođeno načelnikom općine dr. Smiljanom Vidićem, izaslanstvo Mjesne zajednice Višići zajedno sa predstavnicima HKUD-a ”Višići” Višići i gostujućih društava.

Potom su se sudionici preselili na Sportski centar u Višićima, gdje je održana smotra folklora, na kojoj su nastupila kulturno-umjetnička društva naše općine i gosti iz Hrvatske.

Publici su se tako predstavili HKUD ”Višići” Višići, KUD ”Gradina” Polača, HKUD ”Naši korijeni” Bistrik-Žepče, HKUD ”Biloševica” Rasno – Široki Brijeg, HKUD ”Paklarevo” Paklarevo, HKUD ”Rodoč” Rodoč, HKUD ”Hutovo” Hutovo i HKUD ”Drijeva” Gabela.