Katić s Hrvatskom U-21 reprezentacijom kreće po EURO 2019.

1680

Izbornik mlade hrvatske reprezentacije Nenad Gračan objavio je popis igrača za kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2019. godine koje se igra u Italiji i San Marinu.

Hrvatska kvalifikacije nastavlja 10. rujna u gostima kod Bjelorusije, a za prvu momčad će konkurirati:

Josip Posavec (Hajduk), Ivo Grbić (Lokomotiva), Filip Uremović (Rubin Kazan), Borna Sosa (Stuttgart), Ivan Šunjić (Dinamo), Duje Ćaleta-Car (Olympique Marseille), Filip Benković (Leicester City), Josip Brekalo (Wolfsburg), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Marin Jakoliš (Admira Wacker), Alen Halilović (Milan), Ivan Fiolić (Dinamo), Kristijan Bistrović (CSKA Moskva), Nikola Katić (Rangers), Marin Pongračić (RB Salzburg), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Michele Šego (Hajduk) i Robert Mudražija (Osijek).

“Nema iznenađenja na popisu, to su sve igrači koji su inače u sastavu. Ima nekih dilema koje ćemo razriješiti kroz sljedećih nekoliko dana, moguće je da će biti još nekih promjena. Važno je da svi igrači razumiju da su važni za selekciju, a samo ih 11 može igrati u prvoj momčadi. Hvala izborniku A reprezentacije što nam je prepustio Brekala, Sosu i Ćaletu-Cara”, rekao je izbornik Gračan.

Reprezentacija se okuplja 3. rujna u Sv. Martinu na Muri. Kvalifikacije se igraju u devet skupina, a pobjednici skupina idu izravno na Euro. Četiri najbolje drugoplasirane momčadi idu u dodatne kvalifikacije. Odlučujuća utakmica mogla bi biti ona 12. listopada kad u Puli gostuje Grčka.