Pištolji, snajperi, puške: Stiže novo oružje policiji HNŽ

1236

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije je kupilo novo oružje.  Kako je obavljeno iz policije nabavljeni su pištolji samokresi na čiju javnu nabavku bez PDV-a je potrošeno 102 000,00 KM.

Također, MUP je kupio puške snajpere na što je potrošio 33 150,00 KM. MUP HNŽ-a je kupio automatske puške koje su ih bez PDV-a koštale 152 490,00 KM. Sva oprema nabavljena je iz poduzeća Shot d.o.o. Zenica.

Postupak nabavke novog oružja traje već nekoliko mjeseci. Sam ministar MUP-a HNŽ-a Slađan Bevanda je ranije rekao kako će nabaviti 100 formacijskih službenih pištolja, dva snajpera i 51 komad formacijskih automatskih pušaka.

Zamjena postojećeg zastarjelog naoružanja ”MUP HNŽ je u svojim redovitim aktivnostima sačinio plan javne nabave za 2018. godinu u kojem se nalazi i stavka nabava policijske opreme sa iznosom procijenjene vrijednosti od 338.500,00 KM vrstom postupka, vremenom pokretanja postupka, izvorom financiranja-iz prihoda od proračuna HNŽ i drugo, javlja Bljesak.info.

Planirani iznos je određivao pored uobičajenih potreba za nabavkom naoružanja zbog zamjene postojećeg zastarjelog naoružanja koje prema odredbama Pravilnika nije formacijsko i prijem kadeta koji postupci su u tijeku, te sigurnosnim razlozima”, rekao je ranije za Bljesak.info Bevanda.

Podsjećamo, Vlada HNŽ je na 77. sjednici održanoj 28. ožujka 2018. godine svojom Odlukom odobrila utrošak novčanih sredstava iz proračuna HNŽ za 2018. godinu MUP HNŽ s pozicije ¨Nabava opreme (Nabava policijske opreme)¨.

Sredstva iz točke I u iznosu od 338.500,00 KM spomenute odluke osigurat će se u Proračunu HNŽ za 2018. godinu i time su usvojene planirane potrebe i planirano je u proračunskim sredstvima nabava policijske opreme: pištolja, snajpera i automatskih pušaka.