Marija Previšić iz Neuma pobjednica Festivala pjevača amatera u Širokom Brijegu

1709

U Širokom Brijegu se u petak nakon 17 godina ponovno održao Festival pjevača amtera, a kao pobjednica je proglašena Marija Previšić (16) iz Neuma koja se predstavila s pjesmom “Nocturno” od Olivera Dragojevića.

Širokobriježani su s velikim oduševljenjem dočekali novi Festival pjevača amatera u svom gradu, koji je nekoć imao veliku tradiciju i popularnost.

Zanimanje je bilo veliko pa je Kino Borak bilo pretijesno za sve zainteresirane.

Od 25 izvođaća koji su ušli u užu konkurenciju nastupilo je njih 24, a kao pobjednica od strane stručnog žirija proglašena je talentirana šesnaestogodišnja Marija Previšić iz Neuma koja se Širokobriješkoj publici predstavila s pjesmom Olivera Dragojevića “Nocturno”.

Marija je inače imala i odličan nastup na RTL-ovim “Zvijezdicama” prošle godine”.

Nagradu za prvu mjesto uručio joj je Davor Ljubić, direktor tvrtke G-tour.

Drugo mjesto pripalo je mladom kantautoru Kristijanu Penaviću iz Širokog Brijega, a nagradu mu je uručila ravnateljica Glazbene škole u Širokom Brijegu Tonćika Kolobarić.

Prema glasovima stručnog žirija Nadi Milardović iz Imotskog pripalo je treće mjesto, a ona je izvela pjesmu “To je zemlja dide mog” od Meri Cetinić. Nagradu za treće mjesto uručio je Predrag Naletilić, pomoćnik gradonačelnika Širokog Brijega za gospodarstvo, obnovu i razvitak.

Najviše simpatija publike pobrala je Katja Bubalo iz Širokog Brijega, kojoj je pripalo 30 glasova, a Katja se predstavila s pjesmom “Život nije siv” od Mije Dimšić. Nagradu joj je uručio Srećko Slišković, ravnatelj Hrvatskog kulturnog doma Široki Brijeg.

U zabavnom dijelu programa van konkurencije nastupila je širokobriješka glazbenica Jelena Skoko, a program je vodio Marinko Karačić.