FOTO | Nevenko Herceg: Uvijek me posebno raduje doći u Čapljinu!

1779

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg boravio je danas u Čapljini, gdje je poručio kako ga uvijek raduje doći u Čapljinu.

”Županija se proteže od Ivana do Ivanjice, od Sarajeva do Dubrovnika i zasigurno je najljepša županija u BiH, a rekao bih i šire. Vlada Županije nastoji biti upravo Vlada cijele županije te djelujemo u svim segmentima, svim sektorima i svim područjima te u svim našim općinama i jedinicama lokalne samouprave”, rekao je Herceg u izjavi za Čapljinski portal.

”Danas smo imali i radni sastanak sa gradonačelnikom Vidićem. Otvorili smo niz važnih tema za život naše županije i našeg Grada Čapljine i evo ja koristim priliku da im javno čestitam ovo promaknuće općine u grad jer to ova općina zaista je zaslužila da postane grad za razliku od mnogih drugih koji su dobili taj status”, rekao je Herceg.

Kada su u pitanju projekti, razgovarali su, kaže, o nizu važnih infrastrukturnih i gospodarskih tema.

”Razgovarali smo o poslovnoj zoni u Zvirovićima, o jednom važnom, rekao bih stoljetnom projektu, a to je vodosnabdjevanje, odnosno dovođenje vode na Dubravsku visoravan, pitanje otpada, ali isto tako dotaknuli smo se pitanja potpisanih kolektivnih ugovora, osobito u segmentu obrazovanja i zdravstva”, ističe dr. Herceg.

”Početak je školske godine i odlučili smo obići škole. Ovdje županija, zajedno s Gradom i UNDP-om uložila je velika sredstva u obnovu, utopljavanje gotovo svih školskih objekata. Htjeli smo to vidjeti na licu mjesta, htjeli smo vidjeti kako su zadovoljni naši nastavnici, profesori i učenici. Posebno u školi koja je bila jedna od najlošijih škola, a to je područna škola u Domanovićima, koja je već sada, a i kad se radovi završe u potpunosti, biti jedna od najljepših područnih škola. Mi dajemo vrhunski prioritet školama, riješili smo tehnološki višak, preko 300 ljudi je moglo ostati bez posla, mrežu škola, no međutim ni jedna škola, nijedno odjeljenje, kao ni jedan prosvjetni djelatnik nije ostao bez posla. Riješili smo također pitanje asistenata u nastavi za djecu s posebnim potrebama, tako da iz svega toga možemo vidjeti da uistinu vrhunski prioritet u radu Vlade jeste obrazovanje, ulaganje u obrazovanje kao ulaganje u budućnost. Vlada 85 milijuna maraka godišnje izdvaja za prosvjetu što nisu mala sredstva za osnovne i srednje škole. Također riješili smo neka otvorena pitanja kao što su presude, ali ja mislim da ćemo uskoro isplatiti sve izvršne sudske presude zaključno s 2014. godinom što je svakako presudno i važno za prosvjedne radnike”, dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ, svojom izjavom zaključio je svoj radni posjet Čapljini.

Posjetom premijera Hercega zadovoljan je čapljinski gradonačelnik Smiljan Vidić.

”Početak je školske godine i zbog toga smo se odlučili da obiđemo naše škole. Predsjednik Vlade HNŽ-a, gospodin Herceg i ministar Donko Jović su našli vremena za to te im se ovim putem želim zahvaliti. Najprije smo bili na Domanovićima gdje smo najprije obišli Osnovnu školu gdje nastavu pohađaju učenici po hrvatskom i bošnjačkom nastavnom planu i programu. Odabrali smo školu na Domanovićima jer je to škola koja se intenzivno rekonstruira. Jedan značajan dio radova je završen i brzo će sve biti gotovo. Zatim smo obišli gospođu Harisu, odnosno Osnovnu školu ”Čapljina” gdje smo naravno i sa ravnateljicom Džaferović i sa nastavnicima razgovarali o uobičajenim stvarima, ali i o problemima koje su nam oni iznijeli i jasno tražili su neki modus rješavanja istih”, kazao je gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić.

Svoj radni sastanak gradonačelnik zajedno s Premijerom Hercegom završio je u Srednjoj školi u Čapljini.

”Svoj radni sastanak završili smo obilaskom Srednje škole Čapljina koja je prije par godina doživjela jednu temeljitu rekonstrukciju, zahvaljujući upravo Vladi, odnosno Predsjedniku Hercegu. Iza toga, mi smo nešto iz našeg gradskog proračuna investirali kako u mokre čvorove tako i u nastavna pomagala te jasno da je i meni, kao predstavniku lokalne vlasti, ali vjerujem i našim ravnateljima bilo jako drago što smo ugostili danas Predsjednika Vlade, pa smo tako neke stvari nominirali na neko vrijeme koje je pred nama”, zaključio je Vidić.