FOTO | Visoko izaslanstvo Zajednice žena HDZ BiH posjetilo Čapljinu

1923

Predsjednica Zajednice žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača i aktualna ministrica obrane BiH Marina Pendeš boravila je u utorak u službenoj posjeti Gradskom odboru Zajednice žena HDZ BiH Čapljina gdje je nazočila redovnoj proširenoj sjednici GO Zajednice žena HDZ BiH Čapljina.

”Ovaj posjet je realiziran u okviru planiranog niza posjeta županijskim, gradskim i općinskim odborima te je bio izvrsna prigoda za razmjenu mišljenja i prigodno druženje”, ističe se u dopisu upućenom medijima od strane Zajednice žena HDZ BiH GO Čapljina.

Na početku večeri predsjednica Gradskog odbora Zajednice žena HDZ BiH Čapljina Nives Rotim pozdravila je nazočne, te na poseban način zaželjela dobrodošlicu Marini Pendeš. Istaknula je ovom prigodom kako je Gradski odbor Čapljina jedan od najaktivnijih ogranaka te zahvalila predsjednici na svoj dosadašnjoj potpori.

Rotim se također dotakla mnogih projekata koje je Gradski odbor Zajednice žena realizirao, onoga što se trenutno rad, kao i planova za buduće razdoblje.

”Posebno se osvrnula na povećan broj članica ovog Gradskog odbora u zadnjoj godini dana s velikim aktivnim učešćem u svim svim zbivanjima. Rotim se također dotakla teme važnosti žena u političkom i javnom životu, a Čapljina zasigurno ima zavidan broj žena na rukovodećim funkcijama”, dodaje se u priopćenju.

Pendeš je zahvalila na dobrodošlici te istaknula kako je raduje povećan broj članica u ovoj organizaciji. Također je kazala kako će nastaviti pružati svoju potporu, u okviru svojih ovlasti i mogućnosti.

”Tijekom večeri se razgovaralo o problemu zastupljenosti žena u stranačkim, ali i vlastodržačkim tijelima, te je kazano kako je potrebno ohrabriti i podržati veći broj žena na pozicijama. Također se raspravljalo o pripremama za nadolazeće unutarstranačke, ali i lokalne izbore. Istaknuto je kako će bez sumnje i ovoga puta žene biti predvodnice ovih aktivnosti, te su pozvani svi ogranci Zajednice žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača da pruže potporu jedni drugima”, dodaje se dalje u priopćenju.

Sastanku su nazočile i članice predsjedništva Zajednice žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača.

”Mi imamo sve preduvjete za dobar rad, imamo veliku potporu, posebice potporu našega gradonačelnika Smiljana Vidića, a sve drugo je na nama i na našoj ambiciji, te ja ovom prilikom još jednom pozivam sve žene da se uključe aktivno u rad jer nama Hrvatima u BiH jeste teško, pogotovo u ovoj političkoj situaciji, zato se moramo držati zajedno kako bi došli do rezultata bitnog za opstanak Hrvata u BiH”, rekla je Milica Pehar, zamjenica predsjednice Marine Pendeš i članica Gradskog odbora Zajednice žena HDZ BiH Čapljina.

”Nazočne je također pozdravila i glavna tajnica HDZ BiH Miljana Glamuzina i prenijela podršku i pozdrav predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića”, stoji u dopisu koji potpisuje Gradski odbor Zajednice žena HDZ BiH Čapljina.