Policija pretresla kuću ribara koji je našao tijelo Lane Bijedić; GSS-ovcima uzet bris grla

8073

U MUP-u Zapadnohercegovačke županije još nisu uspjeli ući u trag ubici Lane Bijedić (19) iz Mostara, čije je tijelo 6. listopada pronađeno u rijeci Studenčici kod Ljubuškog.

Kako piše Dnevni Avaz, istražitelji su prije nekoliko dana pozvali sve osobe koje su bile na licu mjesta kada je tijelo nesretne djevojke izvučeno iz rijeke, prvenstveno pripadnike GSS-a koji su sudjelovali u akciji, a da bi im uzeli bris grla na analizu radi uzimanja uzoraka za DNK.

Uglavnom, radi se o osobama koje su mogle doći u kontakt s tragovima ili predmetima na mjestu pronalaska tijela, a čiji će uzorak, odnosno biološki materijal poslužiti za eliminaciju da bi se došlo do profila osumnjičenog.

Neshvatljiva je činjenica da su istražitelji tek preksinoć, 25 dana od ubojstva, uz pomoć forenzičara pretresli kuću u blizini mjesta pronalaska tijela. Riječ je o kući koja pripada ribaru koji je i uočio tijelo i koji je u svojstvu svjedoka nazočio pretresu.

Inače, ta kuća je nedovršena i on u njoj ne živi, već povremeno dolazi tu na pecanje.

Kada je riječ o rezultatima vještačenja, u MUP-u ŽZH i u Tužiteljstvu Zapadnohercegovačke županije, pod čijim se nadzorom i vodi istraga, navodno, još nema povratnih informacija.

Tako se čekaju rezultati vještačenja Lanine odjeće, između ostalog dukserice i farmerica, koje su, kako javlja Avaz, bile poderane.

Na vještačenju su i njene bilješke, laptop, ali i telefon koji je, navodno, bio upaljen u trenutku pronalaska, ali je iz neutvrđenih razloga ugašen te se zbog jake šifre ne može ponovo pokrenuti.

Telefon je, trenutno, na vještačenju u jednoj agenciji u Njemačkoj.

Trenutno, najveću glavobolju istražiteljima zadaje činjenica da nemaju mjesto izvršenja zločina, s obzirom na to da je, prema svim dosadašnjim raspoloživim informacijama, utvrđeno da Bijedić nije ubijena tu gdje je njeno tijelo pronađeno.

Prema pouzdanim saznanjima Avaza, a kako je to i ranije ovaj list navodio, automobili BMW i Fiat, koji su prečešljani uz pomoć forenzičara Federalne uprave policije, a koji pripadaju jednom Čapljincu, ni na koji način se ne mogu dovesti u vezu s ovim slučajem.