VIDEO | FOTO | HKUD ”Zora” nastupilo na Pantovčaku kod Predsjednice RH

4494

Na poziv predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, HKUD ”Zora” Struge / Gorica nastupilo je na Danu otvorenih vrata pod nazivom ”Zelena i plava Hrvatska”.

Tako su se svojim plesom i pjesmom, u uredu predsjednice Grabar – Kitarović predstavili članovi Zore, a Predsjednica je osim njih ugostila predstavnike obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

HKUD ”Zora” plesalo je dva plesa pod nazivom ”Bokulja” i ”Dalmatinka” te su otpjevali gangu i bećarac s čime su izazvali ogroman aplauz, prvenstveno od Predsjednice Hrvatske, a tako i od svih prisutnih na Pantovčaku.

Osim predstavnika obiteljskih poljoprivrednika gospodarstava vrijedi istaknuti kako je HKUD ”Zora” Struge/Gorica jedino društvo koje je nastupilo na ovoj manifestaciji.

Nakon završenog službenog dijela programa, Predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović članove navedenog društva ugostila je u svojim prostorijama na Pantovčaku.

Društvo iz Struga/Gorice Predsjednici se zahvalilo za poziv na jednu ovakvo posebnu manifestaciju, uručili su joj prigodne poklone iz Čapljine, razgovarali o samoj manifestaciji i obavili fotografiranje.

Uredništvo Čapljinskog portala ovim putem zahvaljuje se Društvu ”Zora” na ukazanom povjerenju koje nam iz godine u godinu pružaju da budemo njihov službeni fotograf na svim putovanjima.