Stiglo odobrenje: Istražitelji će saslušati majku ubijene Lane Bijedić

2575

U sljedećih sedam dana u Beogradu će biti saslušana Nina Bijedić, majka Lane Bijedić (19), nesuđene brucošice iz Mostara, čiji je život brutalno ugašen 6. listopada prošle godine, potvrđeno je jučer iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije.

Zahtjev za njenim saslušanjem upućen je prije nešto više od mjesec, s obzirom na to da Nina, inače profesorica i dekanesa na Fakultetu informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta „Džemal Bijedić“, od 10. listopada boravi u Beogradu kod njene majke, piše Avaz.

Zahtjev za saslušanje upućen je na osnovu ugovora između naše zemlje i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, s obzirom na to da Bijedić ima državljanstvo Srbije, a u Mostar nije dolazila od posljednjeg ispraćaja svoje kćerke jedinice.

Koncem proteklog tjedna, kako je potvrđeno, iz Srbije je napokon stigla suglasnost za njeno saslušanje.

U moru istražnih radnji koje su do sada obavljene u MUP-u ZHŽ i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva, istražiteljima nedostaje iskaz Lanine majke, jer zbog teškog stanja u kojem se nalazila bilo ju je nemoguće saslušati.

U tijeku je, piše Avaz, analiza svih do sada prikupljenih materijalnih i drugih dokaza, kao i izjava svjedoka koji su do sada saslušani, od njenih prijateljica, bake Nevenke, ribara koji je pronašao tijelo u večernjim satima u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, građana koji su im se javljali nakon što je iz MUP-a upućen poziv za pomoć davanja bilo kakvih korisnih informacija.

Iako je prikupljen veliki broj tragova tijekom uviđaja te niza pretresa koji su rađeni, do sada nijedan nije doveo do pomaka u istrazi.

Praktično, beskorisni su bili laptop i mobitel nesretne djevojke, koji je, podsjetimo, otključan u jednoj agenciji u Njemačkoj.

Nakon obdukcije izneseno je da je Bijedić udarana, davljena i bačena u rijeku.