VIDEO | Serijal ”Čapljina iz zraka” #3: Počitelj – kameni biser Hercegovine

1904

“Kao da sam vidjela neki grad iz bajke, ali sazidan nekako moderno… Ta mješavina ljepote, prirode i svih dostignuća civilizacije ovdje se stekla i očarala me!”.

Ovo je samo jedan od mnogobrojnih opisa kamenog bisera Hercegovine – Počitelja, iznad kojeg letimo u trećoj epizodi našeg serijala ”Čapljina iz zraka”.

Iz zraka smo snimili stari grad Počitelj, kulu, džamiju, sahat kulu, cijelu utvrdu, kao i rijeku Neretvu ispod samog Počitelja, potom naselja Počitelj brdo, Počitelj polje, Muminovaču…

Sve žitelje Počitelja i sve one koji vole ovaj grad zbog duše koju u sebi ima, ma gdje god bili, ostavljamo da uživaju u letu iznad ovog bisera, uz rečenicu Ive Andrića iz njegovog teksta ”Na kamenu, u Počitelju”:

”Ovaj kamen je u znoju ljudskog lica vađen, klesan i uziđivan u smišljene građevine koje služe ljudima za njihove raznovrsne potrebe i odgovaraju njihovoj želji za llepotom, želji koja ide mimo, i, često, iznad tih potreba”.

Nakon što su prve dvije epizode ”pobrale” veliki broj pregleda, lajkova, shareova i komentara, primili smo i dosta vaših upita i želja što sve da snimimo u sljedećim epizodama, na čemu vam se od srca zahvaljujemo.

Svake nedjelje u večernjim satima objavit ćemo videoprilog iz jednog čapljinskog naselja/sela/mjesne zajednice snimljen isključivo iz zraka.

Kroz serijal ”Čapljina iz zraka” predstavit ćemo sva čapljinska naselja/sela/mjesne zajednice koje ćemo snimiti iz zraka i prikazati ih u kadrovima kakvi do sada nisu viđeni.

Ako to do sada niste učinili pretplatite se na naš YouTube kanal i uživajte u kadrovima snimljenim iz zraka.